“Όχι” Αρβανιτόπουλου σε κατεδαφίσεις στο Μικρολίμανο

Τη διατήρηση των κατασκευών των καταστημάτων στο Μικρολίμανο προτείνει με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς της Ν.Δ. προτείνει, επίσης, «προς αποφυγή της διαιώνισης της υφιστάμενης κατάστασης, που παρεκκλίνει της κείμενης χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας», να οριστεί ανώτατη προθεσμία 12 μηνών από την ψήφιση της διάταξης, μέσα στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι σχετικές μελέτες αναπλάσεως όσο και η μετεγκατάσταση των κατασκευών.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, «οι διοικητικές κυρώσεις και τυχόν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού Ακτή Κουμουνδούρου επί της ζώνης αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιώς, αναστέλλονται μέχρι την έγκριση των σχετικών μελετών αναπλάσεως της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και το αργότερο μέχρι την αποκλειστική προθεσμία των 12 μηνών από την ψήφιση του παρόντος. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 μηνών από την ψήφιση του παρόντος να έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των δραστηριοτήτων που στεγάζονται στις ως άνω κατασκευές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα