“Όχι εκλογές, αλλά εθνική συνεννόηση”

Η εθνική συνεννόηση αποτελεί ανάγκη και κατεπείγουσα προτεραιότητα και όχι η διενέργεια νέων εκλογών ,διεμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδη, στο χαιρετισμό του στο συνέδριο της Ν.Δ.

“Κάθε μέρα που περνά, κατά τη γνώμη μας, φαντάζει ολοένα και πιο δύσκολο μια και μόνη παράταξη, ακόμα χειρότερα ένα και μόνο κόμμα ενός χώρου να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από τα διαδοχικά μνημόνια και την κρίση. Η διαπραγμάτευση που απαιτείται ώστε παράλληλα με την εφαρμογή της συμφωνίας να προχωρεί και η αναθεώρηση της στα σημεία εκείνα που την καθιστούν ανεφάρμοστη και κυρίως σ’ αυτά που διευρύνουν την φτωχοποίηση του λαού και την «τριτοκοσμοποίηση» της χώρας, προϋποθέτει την ενεργό στήριξη της μεγάλης λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και τη σύμπραξη όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων», σημείωσε αρχικά ο κ. Σκανδαλίδης, προσθέτοντας: «Η εθνική συνεννόηση δεν είναι προεκλογική ανάγκη ενός κόμματος. Είναι εθνική ανάγκη και κατεπείγουσα προτεραιότητα. Γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η άρνηση να αποδεχτούμε την προσχώρηση μας σε μια αχρείαστη και άκαιρη προεκλογική αντιπαράθεση εκπορεύεται από την ανάγκη αυτή. Δεν χρειάζεται η χώρα και τέταρτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 18 μήνες».

Η χώρα, κατά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, «έχει υπογράψει με την ανεξίτηλη υπογραφή του Πρωθυπουργού της και με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ένα εξόχως επαχθές μνημόνιο εν πολλοίς ανεφάρμοστο. Και αυτό παρότι στην αφετηρία της η Κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα που είχε ήδη κάνει τα κρίσιμα και σημαντικά πρώτα βήματα εξόδου από την κρίση». Και όσο περνά ο καιρός, συνέχισε, «τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας του 2012 είχε θετικά αποτελέσματα για εκείνη τη συγκυρία που αποτυπώθηκαν σε συγκεκριμένους δείκτες ανάκαμψης της οικονομίας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Σήμερα τι ζούμε; Χαμένος χρόνος, χαμένοι στόχοι, ρητορική διαπραγμάτευση, μετάθεση ευθυνών και ξανά από την αρχή να ανεβάσουμε την πέτρα στο βουνό».

Τόνισε δε πως προσυπογράφει με επίταση από το κείμενο της πρόσκλησης της ΝΔ για το συνέδριο σύμφωνα με το οποίο: «Αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας μέσα από ξεχωριστές ιδεολογικές αφετηρίες. Υπηρετούμε τη Δημοκρατία μας μέσα από διαφορετικές αντιλήψεις και πολιτικές. Μας ενώνει, όμως, η αγωνία για ένα καλύτερο αύριο. Μας ενώνει η Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα