“Όχι” Μοσκοβισί σε κούρεμα του ελληνικού χρέους

“Οχι” λέει ο Πιέρ Μοσκοβισί σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Παράλληλα ο Επίτροπος των Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, τόνισε πως ¨οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν”.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «L’ Opinion», και στην ερώτηση που του τέθηκε για αν συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχουν ανοιχτά θέματα στη διαπραγμάτευση, απάντησε ως εξής: «Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε θέματα που θα συναντήσουμε στο μέλλον και τα οποία βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Επομένως, αν μιλάμε για διαγραφή χρέους, αυτό δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Μπορούμε, όμως, να συζητήσουμε για μείωση των επιτοκίων ή για μεγαλύτερη διάρκεια στην αποπληρωμή του χρέους. Το σενάριο του ”κουρέματος” δεν υφίσταται».

Ο κ. Μοσκοβισί επέμεινε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αμέσως μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να σεβαστούμε την προεκλογική εκστρατεία που διεξάγεται, αλλά και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Εμείς θα συνεργαστούμε με την κυβέρνηση που θα προκύψει, αλλά το θετικό είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας τάσσονται υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Αυτή τη στιγμή, έχουμε συνεργασία με τον υπηρεσιακό ΥΠΟΙΚ, Γιώργο Χουλιαράκη, καθώς οι εκλογές δεν μπορούν να ανακόψουν τη δουλειά που πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για τις μεταρρυθμίσεις που έπονται να υλοποιηθούν».

Για την πιθανότητα να εμφανιστεί ξανά στο Grexit στο προσκήνιο, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε για άλλη μια φορά ότι θα ήταν καταστροφικό για όλους αν το Grexit έπαιρνε σάρκα και οστά. «Θα προκαλούσε συστημικά και ανθρωπιστικά προβλήματα. H Ευρωζώνη έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: είναι ακέραια και αμετάκλητη. Μια χώρα που θέλει να αποχωρήσει, δεν αποχωρίζεται μόνο το ευρώ. Η Ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια νομισματική ένωση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα