“Όχι” Σαπέν σε διαγραφή του ελληνικού χρέους

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Μισέλ Σαπέν. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, προειδοποίησε ακόμα πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «η χειρότερη καταστροφή» για τους Έλληνες.

«Αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ, θα ήταν πρόβλημα για εμάς τους Γάλλους; Ή για εμάς τους Γερμανούς ή για εμάς τους Ευρωπαίους; Ναι, θα ήταν μία δύσκολη κατάσταση, αλλά όχι το ίδιο δύσκολη όπως πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Σαπέν, σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να αντέξει ενδεχόμενο Grexit.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι θα ήταν ένα εφιαλτικό σενάριο για τους Έλληνες: «Για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, θα ήταν η χειρότερη καταστροφή».

Μεταξύ άλλων ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής του ελληνικού χρέους. «Θα ήταν ουτοπικό να πούμε πως η λύση είναι η διαγραφή του χρέους. Και μετά τι; Θα το ξανακάνουμε; Θα δημιουργήσουμε νέο χρέος; Και ποιος θα το πληρώσει; Πάλι οι άλλοι; Όχι, δεν λειτουργεί έτσι», σχολίασε και πρόσθεσε: «Η σοβαρή λύση είναι να βρούμε μία ισορροπία και να την πετύχουμε με ένα ρυθμό που θα επέτρεπε την επιστροφή στην ανάπτυξη.»

Ωστόσο, ο κ. Σαπέν ανέφερε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα