«Όχι στον Κεράνη τα δικαστήρια Πειραιά»

Υπέρ της μετακίνησης των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής και όχι στις παλιές καπναποθήκες του Κεράνη που βρίσκονται εκτός των ορίων της πόλης τάσσεται με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δικηγορικό Σύλλογο του Πειραιά στηρίζοντας τη θέση του για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων στην πρώην Ράλλειο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 15.7.2014

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνήλθε στις 14.7.2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την Προεδρία του Προέδρου Αθηνών κ. Βασίλη Αλεξανδρή εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μετακίνηση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά σε χώρο εκτός των ορίων της πόλης και συγκεκριμένα στις παλιές “καπναποθήκες του Κεράνη” στην οδό Θηβών, στο Δήμο Ρέντη – Νίκαιας, ενέργεια που θα στερήσει ένα από τα εμβληματικά σημεία αναφοράς της ιστορικής πόλης του Πειραιά.

»Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και την Πειραϊκή Κοινωνία, στηρίζοντας την θέση τους για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο κέντρο της πόλης του Πειραιά και δη στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Η παραμονή των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών σε λειτουργικό σημείο του ιστού της πόλης θέτει τα θεμέλια της επιδιωκόμενης και αναγκαίας ανάπτυξης της και συνάδει με τη φυσιογνωμία της ως πρώτο λιμάνι της Χώρας και της Μεσογείου.

»Για το λόγο δε αυτό, μετά την παραχώρηση της χρήσης του ως άνω κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής από το Δήμο Πειραιά, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζουμε κάθε είδους ενέργειες για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά στο παραπάνω κτίριο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα