«Όχι» της ΓΕΝΟΠ σε μια ΔΕΗ φοροειπράκτορα!

Συνδικαλιστικό τριήμερο είναι αυτό που βιώνει από τη Δευτέρα μέχρι και αύριο Τετάρτη (31/5) η Πτολεμαΐδα που φιλοξενεί τις εργασίες του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, και τα αιτήματα-ενστάσεις που δημοσιοποιούνται δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επικείμενη πώληση της ΔΕΗ. Πολλοί μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, στέκονται στην ανάγκη να σταματήσει η ΔΕΗ να λειτουργεί ως φοροεισπράκτορας της κυβέρνησης ή στην πλάτη της επιχείρησης να ασκούν κοινωνική πολιτική άλλοι φορείς.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Γ. Αδαμίδη, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τόνισε ότι πρέπει να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ από όλες τις χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Η αξία του ρεύματος είναι κάτω του 50% του λογαριασμού και αυτό, όπως είναι επόμενο, εκνευρίζει τον πολίτη» είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και αναρωτήθηκε: «Γιατί να εισπράττει η ΔΕΗ για τον δήμο, την ΕΡΤ ή άλλους φόρους; Αυτά, από την άλλη, στέκονται και ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να πληρώσουν οι καταναλωτές τον λογαριασμό, δημιουργώντας πρόβλημα στη βάση της εταιρείας».

Ερωτώμενος, εξάλλου, για το καυτό θέμα της πώληση λιγνιτικών μονάδων, ο Γ. Αδαμίδης απάντησε ότι αυτή αντιτίθεται πλήρως στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015, και βρίσκει αντίθετούς τόσο τα σωματεία εργαζομένων όσο και τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται παραγωγικά η ΔΕΗ.

Επί του προκειμένου, μάλιστα, ο επικεφαλής των συνδικαλιστών της επιχείρησης ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να του διατυπώσει το αίτημα αλλαγής να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα