Ύμνοι Γουαρδιόλα για τον Ολυμπιακό!

 

Τα καλύτερα είχε να πει ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γουαρδιόλα για τον Ολυμπιακό, τον οποίο η ομάδα του θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης στο Μόναχο για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι είναι καλύτερος στα εκτός έδρας παιχνίδια και το συμπέρασμα αυτό προφανώς το εξήγαγε από τα «διπλά» της ερυθρόλευκης ομάδας στο Λονδίνο και στο Ζάγκρεμπ. Αναλυτικά είπε:

«Ο Ολυμπιακός είναι καλός αμυντικά, ενώ, όπως έχουμε δει, έχει πολύ δυνατές και γρήγορες πτέρυγες, παίζοντας πολύ εκεί. Πολλοί έλεγαν πριν τον πρώτο αγώνα πως θα είναι εύκολο το έργο μας, αλλά δεν ήταν και ο Ολυμπιακός απέδειξε στην πορεία πόσο καλή ομάδα είναι. Είναι πολύ καλός  ανασταλτικά και διαθέτει πολύ καλούς και γρήγορους ακραίους. Για μας το παιχνίδι είναι ένας τελικός και θα παλέψουμε για να γίνουμε η πρώτη γερμανική ομάδα που θα περάσει στον επόμενο γύρο. Και πέρυσι τα είχε πάει εξαιρετικά. Δεν αποτελεί έκπληξη για μένα».

Για τη δική του ομάδα και τον τρόπο που θα αγωνιστεί, σχολίασε: «Είναι κρίμα που ο Αλάμπα χτύπησε στον αγώνα με τη Σάλκε. Σήμερα δεν θα προπονηθεί και θα δούμε αύριο. Υπάρχουν αμφιβολίες αν μπορεί να αγωνιστεί. Ο Μπαντστούμπερ είναι στην αποστολή, προπονείται κανονικά εδώ και μέρες και θα αποφασίσω αύριο αν θα τον χρησιμοποιήσω. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να πάρω την καλύτερη απόφαση για τις ανάγκες του αγώνα και της ομάδας μου. Φυσικά μου αρέσει να είναι όλοι οι παίκτες μου διαθέσιμοι και να δίνουν μάχη για όλες τις θέσεις. Δεν θέλω να λέω κάθε εβδομάδα γιατί ένας παίκτης έπαιξε ή δεν έπαιξε. Όταν κάποιος είναι στον πάγκο δεν σημαίνει ότι δεν έχω πρόβλημα μαζί του».

Τέλος, για τη μη τέλεση του ελληνικού ντέρμπι και το αν αυτό βόλεψε την ομάδα του, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχολιασμό που να αφορά την επίδραση που μπορεί να έχει αυτό στο ματς της Τρίτης, δείχνοντας σεβασμό προς το άθλημα εν γένει: «Δεν αποτελεί πλεονέκτημα για μας ότι δεν έγινε ντέρμπι. Είναι μειονέκτημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα