«Ώρα να ξυπνήσουμε», δράση της Διεθνούς Διαφάνειας στην Θεσσαλονίκη

Η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδας, ένα από τα 100 τμήματα του μεγαλύτερου παγκόσμιου κινήματος για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον κόσμο («Transparency International»), ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο μία σημαντική δράση στην Ελλάδα: τη λειτουργία της Υπηρεσίας «Διαφάνεια Τώρα!» που σκοπό έχει τη δωρεάν παροχή ενημέρωσης και καθοδήγησης προς όλους τους πολίτες που επιθυμούν να καταγγείλουν υποθέσεις διαφθοράς που βίωσαν.

Μέχρι σήμερα, η ειδικευμένη Ομάδα έχει υποδεχθεί περισσότερες από 500 αναφορές πολιτών –κυρίως μέσα από τη Γραμμή Υποστήριξης 101 90- έχει στηρίξει τους ίδιους τους πολίτες να την αντιμετωπίσουν αλλά ταυτόχρονα κι έχει καταγράψει σημαντικούς τομείς όπου ανθεί η διαφθορά στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας με σύνθημα «Ώρα να Ξυπνήσουμε!», η Διεθνής Διαφάνεια κατεβαίνει… στο δρόμο διοργανώνοντας ένα «street event» το προσεχές Σάββατο, 14 Ιουνίου, από τις 11.00π.μ. – 17.00μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης (επί της Μητροπόλεως).

«Σκοπός μας να βρεθούμε κοντά στους κατοίκους της πόλης και να τους ενημερώσουμε για το πώς μπορούν οι ίδιοι να συμβάλουν ώστε να μπει ένα τέλος στη διαφθορά που πλήττει την καθημερινή μας ζωή και ταυτόχρονα, αποτέλεσε βασικό παράγοντα που οδήγησε τη χώρα μας την παρούσα κατάσταση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα