1.267 δημόσιοι υπάλληλοι «μπουμπούκια»

Εστία διαφθοράς είναι το Δημόσιο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2016.

Σύμφωνα με αυτά, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, 1.267 για την ακρίβεια εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν μέχρι και ανθρωποκτονία. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με θέμα «Ενισχύοντας την Ακεραιότητα στον Δημόσιο Τομέα».

Συγκεκριμένα, όπως είπε η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Μαρία Παπασπύρου από τις 1.267 ποινικές υποθέσεις οι 1214 αφορούσαν ποινικές διώξεις, οι 14 βουλέυματα και οι 39 δικαστικές αποφάσεις.

Αναφορικά με τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται ή έχουν καταδικαστεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι:

-Ανθρωποκτονία

-Διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών

-Επ’ αυτοφώρω δωροδοκία

-Υπεξαίρεση

-Πλαστογραφια

-Απιστία στην υπηρεσία για ποσά από 120.000 έως 150.000 ευρώ

Μάλιστα, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα διαφθοράς που μόνο το 2010 κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο πάνω από 20 δισ. (8%του ΑΕΠ), η κ. Παπασπύρου ζήτησε να επεκταθεί η ηλεκτρονική υποβολή πόθεν έσχες σε όλους τους μισθοδοτόυμενους από το ελληνικό Δημόσιο, ιδιαίτερα για εκπαιδευτικούς της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και τους χειρουργούς δημόσιων νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης