13ο EDUCATION FESTIVAL powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDITERRANEAN COLLEGE: Ρηξικέλευθη εμπειρία εκπαίδευσης στο μεγαλύτερο φεστιβάλ-θεσμό!

Σεμινάρια και δράσεις-oρόσημα του διαχρονικού θεσμού «EDUCATION FESTIVAL»

EduModeOnline και… το ταξίδι της δωρεάν εκπαίδευσης συνεχίζεται στη νέα ψηφιακή εποχή του EDUCATION FESTIVAL powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDITERRANEAN COLLEGE, για 13η χρονιά φέτος, με επίκεντρο την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στην Εκπαίδευση!

Από τον εμβληματικό ενσαρκωτή της Φιλοσοφίας –και πρώτο Αθηναίο φιλόσοφο- Σωκράτη, μέχρι τη νέα ψηφιακή εποχή, η εκπαίδευση ως μετάδοση της γνώσης, «μετρά» γύρω στα 2.500 χρόνια. Η διαχρονικότητα της εκπαίδευσης και οι «επαναστατικές» αλλαγές των μεθόδων της –από τη ρητορική και τις σοφιστείες τον 5ο αιώνα π.Χ., μέχρι και τη virtual reality στην εκπαιδευτική διαδικασία σήμερα– αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του 13ου EDUCATION FESTIVAL: του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη powered by ΙΕΚ ΑΛΦΑ & MEDITERRANEAN COLLEGE!

Μετά από 12 χρόνια προσφοράς εκπαίδευσης, 192 θεματικές εβδομάδες, 1.750 δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης, 1.800 εισηγητές και 160.000 συμμετέχοντες, το φεστιβάλ-θεσμός στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά δρώμενα που έγινε γρήγορα η αγαπημένη εκπαιδευτική συνήθεια της νεολαίας, έρχεται φέτος για 13η χρονιά καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να… μυηθεί στην πιο ρηξικέλευθη εμπειρία εκπαίδευσης, εξ αποστάσεως φυσικά, δεδομένων των συνθηκών πανδημίας!

Με σύνθημα «EDUCATION is your PASSPORT», το αγαπημένο φεστιβάλ θα διεξαχθεί -για πρώτη χρονιά από τη δημιουργία του- ON LINE, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ 60+ μοναδικά webinars, μέσω υπερσύγχρονης, διαδραστικής πλατφόρμας elearning!

EduModeOnline, λοιπόν, αρχής γενομένης από την 1η Μαρτίου έως και τις 4 Ιουνίου!

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις θεματικές που απομένουν αρκεί να κάνουν click στο επίσημο site του φεστιβάλ https://www.education-festival.edu.gr/, να συμπληρώσουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των εξειδικευμένων webinars της επιλογής σου και να τα παρακολουθήσουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «EDUCATION IS YOUR PASSPORT», ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ON LINE ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΔΩΡΕΑΝ 60+ ΜΟΝΑΔΙΚΑ WEBINARS

Θεματικές Εβδομάδες Education Festival 2021

Έχοντας ήδη διανύσει τα 2/3 του 13ου EDUCATION FESTIVAL έχουν διεξαχθεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούσαν τους  εκπαιδευτικούς τομείς των Τεχνικών Επαγγελμάτων (Μηχανοτρονική, Αυτοματισμός, Ψυκτικοί-Θερμικοί, Ηλεκτρολόγοι), της Πληροφορικής (Web Development, Τεχνικός Η/Υ, Τεχνικός Δικτύων), του Αθλητισμού & Ασφάλειας (Προπονητική Αθλημάτων, Security), του Τουρισμού & των Ναυτιλιακών (Στέλεχος Τουρισμού, Υποδοχής & Φιλοξενίας, Ναυτιλιακά), του Επισιτισμού (Μαγειρική, Ζαχαροπλαστική, Τυροκομία, Τεχνικός Τροφίμων), των Εφαρμοσμένων Τεχνών (Γραφιστική, Διακόσμηση, Gaming-3D Animation), της Υγείας (Νοσηλευτική, Διασώστης Ασθενοφόρου, Εργοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία) και του κλάδου Ομορφιάς & Μόδας (Αισθητική, Ποδολογία, Κομμωτική, Σχέδιο Μόδας).

Για την περίοδο μετά από  το Πάσχα το 13ου EDUCATION FESTIVAL θα διανύσει την τελευταία «στροφή» του για φέτος, με το εκπαιδευτικό καλεντάρι να περιλαμβάνει τις εξής θεματικές:

 • 10-14 Μαϊου: Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας (Marketing, Λογιστική, Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων)
 • 17-21 Μαϊου: Τομέας Ψυχολογίας & Παιδαγωγικών (Βρεφονηπιοκομία, Παιδαγωγικά, Ψυχολογία)
 • 24-28 Μαϊου: Τομέας Μ.Μ.Ε. (Δημοσιογραφία, Μουσική Τεχνολογία & Ηχοληψία, Υποκριτική, Φωτογραφία)
 • 31 Μαϊου-4 Ιουνίου: Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης (Δασική Προστασία, Στέλεχος Διοίκησης στην Αγροτική Οικονομία, Αμπελουργία & Οινολογία, Τεχνικός Τεχνολογικών Εφαρμογών & Εγκαταστάσεων σε έργα τοπίου και περιβάλλοντος

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν είτε επισκεπτόμενοι το επίσημο site του φεστιβάλ http://www.education-festival.edu.gr/ είτε τα παραρτήματα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα (Πατησίων 31, 210-5279500), Πειραιά (Φίλωνος 39, 210-4120313), Γλυφάδα (Λ. Βουλιαγμένης 57, 210-9640117) και Θεσσαλονίκη (Βαλαωρίτου 9, 2310-552406), καθώς και τα αντίστοιχα παραρτήματα του Mediterranean College Αθήνας (210-8899600) και Θεσσαλονίκης (2310-287779).

Σεμινάρια και δράσεις-oρόσημα του διαχρονικού θεσμού «EDUCATION FESTIVAL»

Από το 2009 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το EDUCATION FESTIVAL, μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί, ΔΩΡΕΑΝ, χιλιάδες σεμινάρια, δράσεις και events από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ (σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη) και Mediterranean College Αθήνας & Θεσσαλονίκης, πολλά από τα οποία άφησαν το «στίγμα» τους στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι για τη δυναμική, την πρωτοτυπία, την τεράστια συμμετοχή, τους εξέχοντες ομιλητές/εισηγητές τους.

Μερικές από αυτές τις δράσεις-ορόσημα που σηματοδοτούν το 12ετές «ταξίδι» δωρεάν εκπαίδευσης του EDUCATION FESTIVAL είναι ενδεικτικά οι παρακάτω:

 • Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ Gregory W. Pfleger, Jr, στην εκδήλωση του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
 • Open Day Εργοθεραπείας & Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, με τον Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου METROPOLITAN, Δημήτρη Σούρα
 • 1η Ημερίδα Προπονητικής με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Αθήνας, αποκλειστικά στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας
 • Τalk of the town το Eco Fashion show του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 
 • Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας βράβευσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ 
 • Διάλεξη του Θοδωρή Ρουσόπουλου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας για τους σπουδαστές Δημοσιογραφίας
 • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Η No1 Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της χώρας ανέδειξε τον Τουρισμό Εμπειρίας στο 8o συνέδριο-θεσμό 
 • Κορυφαία στελέχη και φορείς της Ναυτιλίας στη Ναυτιλιακή Ημερίδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα