14 νεκροί από φονικό ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

Φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε το Σάββατο  την Οκλαχόμα και τις γειτονικές μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ με αποτέλεσμα τον θάνατο (μέχρι στιγμής  τουλάχιστον) 14 ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 12  ημέρες, ανεμοστρόβιλος είχε σαρώσει την πόλη Μουρ στην ίδια πολιτεία με αποτέλεσμα το χαμό 4 ατόμων. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού OG&E, συνολικά 74.093 σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το Σάββατο.

Ο κυβερνήτης του Μισούρι, Τζέι Νίξον, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, ενώ όταν μετέβη στην πληγείσα περιοχή για να αποτιμήσει τις ζημιές ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν να περπατούν ή να οδηγούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Το Μισούρι επλήγη από πολλές μεγάλες καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες και οι επικίνδυνες πλημμύρες της χθεσινής νύχτας είναι το επακόλουθο των σφοδρών βροχοπτώσεων αρκετών ημερών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα, όμως η πολιτεία παραμένει σε επιφυλακή για καταιγίδες και πλημμύρες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι με ανέμους 145 χλμ. την ώρα οι οποίοι συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Την ίδια ώρα, άλλος ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε 50 οικήματα στο Ιλινόι, καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 185 χλμ. την ώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα