19 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών σε εστιατόριο της Σομαλίας

Οι τζιχαντιστές σκόρπισαν για μία ακόμη φορά το θάνατο. Πολύνεκρο μακελειό σημειώθηκε σε εστιατόριο της Σομαλίας με δράστες τη σομαλική ισλαμική οργάνωση Aλ Σεμπάμπ, η οποία έχει δεσμούς με την Aλ Κάιντα. Ένοπλοι άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές εισέβαλαν σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα της χώρας Μογκαντίσου και σκότωσαν 19 ανθρώπους όπως ανακοίνωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αμπντί Μπασίρ.

Ο Μπασίρ δήλωσε στο Reuters ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας πήραν τον έλεγχο του εστιατορίου τα μεσάνυχτα αφού προηγουμένως οι δράστες κρατούσαν ομήρους στους χώρους του για πολλές ώρες. Πέντε από τους δράστες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην είσοδο του εστιατορίου όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση – ανάμεσα στα θύματα φέρονται να είναι και πολλοί ξένοι – ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ.

Μετά από μάχη που ακολούθησε δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί και δέκα όμηροι απελευθερώθηκαν αλλά η εκτίμηση των αρχών είναι ότι πέντε ένοπλοί είναι ακόμα μέσα στο εστιατόριο έχοντας προκαλέσει συσκότιση προκειμένου να δυσκολέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Μογκαντίσου δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι οι οποίοι έμπαιναν στο εστιατόριο την ώρα που εξερράγη το αυτοκίνητο των τρομοκρατών.

Οι επιθέσεις της Αλ Σαμπάμπ στην καρδιά της Σομαλίας σε «υψηλής αξίας» στόχους είναι συχνές καθώς η τρομοκρατική οργάνωση έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τον αριθμό των επιθέσεών της μετά την απόφαση της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα επιχείρηση εναντίον της.

Διαβάστε επίσης