18χρονη αυτοκτόνησε επειδή ο 40χρονος σύζυγος της είπε ότι δεν είναι παρθένα

Τα έθιμα και η κοινωνική πίεση στο Τατζικιστάν οδήγησαν μια 18χρονη κοπέλα να βάλει τέλος στη ζωή της.
Πιο συγκεκριμένα, η Ρατζαμπί Κουσέντ, αυτοκτόνησε όταν ο άνδρας της αμφισβήτησε την παρθενιά της.

“Δεν αντέχω άλλο», είπε στους γονείς της η 18χρονη  λίγο πριν ξεψυχήσει. Kαι όλα αυτά συνέβησαν επειδή ο 40χρονος σύζυγός της δεν πίστευε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που είχε κάνει προκειμένου να του αποδείξει πως δεν είχε πάει με άλλον άνδρα πριν το γάμο της.

Για την 18χρονη, σύμφωνα με το Radio Free Europe, η οικογένειά της είχε αποφασίσει πως θα παντρευτεί τον 40χρονο Ζαφάρ Πιρόβ και βάσει νόμου έπρεπε να υποβληθεί σε εξέταση προκειμένου να πιστοποιηθεί πως είναι ακόμη παρθένα.

Ο σύζυγός της όμως, αμφισβήτησε τελικά το θετικό αποτέλεσμα της εξέτασης και απαίτησε η 18χρονη να υποβληθεί σε δύο ακόμη ανάλογες εξετάσεις. Αρνήθηκε όμως να δεχθεί και τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων και ανακοίνωσε πως θα παντρευτεί άλλη γυναίκα.

Λίγες ημέρες μετά-και μόλις 40 ημέρες αφού είχε αποφασιστεί ο γάμος της με τον 40χρονο και είχε υποβληθεί στις εξετάσεις- αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Οι γονείς της κοπέλας αποκάλυψαν πως η κόρη τους λίγο πριν ξεψυχήσει τους είπε πως δεν άντεχε την πίεση που δεχόταν από τον σύζυγός της. «Δεν αντέχω άλλο» ήταν τα λόγια της κοπέλας. Σύμφωνα με τη μητέρα της μάλιστα, Φαζιλα Μιρζοεβα, η κόρη της ήταν «θύμα συκοφαντίας και βίας».

Διαβάστε επίσης