19/5: 100 χρόνια πριν, Γενοκτονία οι Τούρκοι – 30/5: Φιλικό με τους Τούρκους… Ο Πόντιος Ιβάν τι λέει;

Άλαλος ο Ιβάν για τους 353.000 νεκρούς Πόντιους, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και για τους «σβερκάδες» του τελικού

Τελείωσαν τα πανηγύρια. Ο ΠΑΟΚ τα πήρε και τα δύο. Εύκολα. Τέλος. Πάμε παρακάτω τώρα, που είναι τα δύσκολα. Τώρα είναι τα δύσκολα για τον Ιβάν, όχι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Το πιάνουμε από την αρχή το κορδόνι. Ο Τσίπρας, δέκα μέρες πριν από τη Γενοκτονία των Ποντίων, έκλεισε φιλικό παιχνίδι με την Τουρκία στην Αττάλεια. Κυριακή 19 του μήνα, ο Ποντιακός Ελληνισμός θα θρηνεί τα 353.000 θύματα των Τούρκων πριν από 100 χρόνια, και δέκα ημέρες μετά η Εθνική θα παίζει φιλικό.

Τώρα να δούμε τον Σαββίδη και τον μικρό και τον μεγάλο. Έβγαλαν καμία ανακοίνωση; Είπαν τίποτα; Κουβέντα. Πάει να πει, δηλαδή, ότι δεν τους πείραξε καθόλου. Έτσι είναι. Εγώ ξέρω ότι, αν σε θίξει κάποιος, αντιδράς.

Χώσανε το κεφάλι στην άμμο οι ΠΑΟΚτσήδες και νομίζουν ότι δεν τους βλέπει κανένας. Και μην πει κανείς ότι δεν το έκλεισε ο Τσίπρας το φιλικό. Ποιος να το έκλεινε, δηλαδή; Ο Γραμμένος; Σοβαροί να είμαστε. Δεν μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση ο Βαγγέλης. Δεν είναι για τα κυβικά του.

Ξεπουλάει ο Τσίπρας τη Μακεδονία και δεν κουνιέται φύλλο. Καμία τρακοσάρα ΠΑΟΚτσήδες πήγανε στο συλλαλητήριο, γιατί έπρεπε πρώτα να πάρει ο ΠΑΟΚ τις κούπες, μη γινότανε καμιά στραβή.

Μάλιστα. Τις πήρε τις κούπες ο ΠΑΟΚ. Θα πει τίποτα ο Σαββίδης, ο μικρός και ο μεγάλος, τώρα που τελείωσαν τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα; Όλοι οι Πόντιοι τον έχουνε σαν θεό τον Σαββίδη για όσα έκανε για τον ΠΑΟΚ και τη Μακεδονία. Κι αυτός δεν μιλάει. Για φιλικό με τους Τούρκους μιλάμε. Αυτούς που έσφαξαν ό,τι ποντιακό στοιχείο κυκλοφορούσε στον δρόμο.

Καλά είναι όλα αυτά που παίζει το ΟΡΕΝ του Σαββίδη, που βάζει σποτάκια για τον ξεριζωμό και τις δολοφονίες των Ποντίων και το «100» και το «G», Γενοκτονία, δηλαδή, αλλά απάνω στην πράξη έχει να πει τίποτα για το φιλικό στην Αττάλεια; Ραμμένα στόματα από το Σαββιδέικο. Τουμπεκί ψιλοκομμένη.

Και δεν είναι να πεις ότι ο Σαββίδης δεν ασχολείται με την πολιτική. Αυτός δεν είπε ότι ο Τσίπρας είναι ο Πούτιν της Ελλάδας και μετά πήγαινε με τον Μαρινάκη στο γραφείο του Μητσοτάκη;

Να σου πω και το άλλο. Μια κουβέντα είπε ο Ταχιάος και του την πέσανε και ο μικρός Γιωργάκης και ο Κυριάκος. Αυτό δεν είναι πολιτική θέση, δηλαδή, πλάκα κάνουμε τώρα;

Για τη Μακεδονία και το φιλικό του Τσίπρα, ωστόσο, βάλανε την ουρά στα σκέλια. Ο δε Giorgis έγραψε στο instagram ότι ο Ταχιάος είναι γραφικός και «μεγάλο σκατό να φας, μεγάλη κουβέντα να μην πεις».

Για τη Μακεδονία θα γράψει τίποτα ο Γιωργάκης και για το φιλικό δέκα μέρες μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων; Όχι βέβαια! Ο Ταχιάος είναι ευκολάκι για τον μεγάλο και τον μικρό Σαββίδη.

Ο Τσίπρας δεν είναι. Και μιας και δεν είναι, να πάνε κι οι δυο στην Αττάλεια να παρακολουθήσουνε το φιλικό με τους Τούρκους.

Έτσι είναι. Μεγάλος μάστορας είναι ο Ιβάν. Τους έχει μαντρώσει τους Μακεδόνες και τους Πόντιους και δεν βγάζουνε άχνα, γιατί τους πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τους έχει δέσει χειροπόδαρα. Μέρα-νύχτα ασχολούνται με δυο κατσαρόλια και δεν τους νοιάζει ούτε η Μακεδονία, ούτε ο Πόντος.

Ν’ αποθεώνουνε τον Σαββίδη και τον Μίνο, μόνο γι’ αυτό καίγονται. Και πάει ο Ιβάν σ’ ένα συνέδριο για τη Γενοκτονία και λέει στα ποντιακά το μεγαλύτερο παράπονο των Ποντίων. Ότι στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος. Μάλιστα.

Μη χαθούμε σε ιστορικά ντοκουμέντα. Έτσι ακριβώς είναι όπως τα είπε ο Ιβάν. Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες έφεραν τον πολιτισμό τους στην Ελλάδα. Μόνο κατσίκια και φέτα τρώγανε εδώ οι Έλληνες.

Αυτό, όμως, έγινε πριν από 100 χρόνια σχεδόν, όχι σήμερα. Σήμερα δεν είναι κανένας που δεν θεωρεί Έλληνες τους Πόντιους. Σήμερα που μερικά κέντρα προσπαθούν να πούνε ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Έλληνες, σήμερα δεν λέγονται αυτά πράγμα για τους Πόντιους. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας, ένα είναι το τραγούδι, όλοι αυτό έπρεπε να ψελλίζουνε, ρε. Την πατρίδα έχασα, έκλεψα και πόνεσα. Κι αφού ο ξεριζωμός των Ποντίων είναι ένας ακόμα εθνικός όλεθρος, μαζί με τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Τσίπρας κλείνει φιλικό με την Τουρκία και ο Σαββίδης δεν μιλάει.

Κι αφού δεν λέει τίποτα ο Σαββίδης, λέει ο Αμερικανός πρέσβης. Να πάτε σε μια λογική «κερδίζω, κερδίζεις» με τους Τούρκους. Έτσι είπε στο Τατόι. Μπορεί έτσι να εξηγείται που ο Τσίπρας έκλεισε το φιλικό. Μπορεί να ήξερε τι παίζει. Ένα ξεπούλημα παραπάνω δεν παίζει κανένα ρόλο.

Κι όσοι βρίζουνε στο facebook την «Α» για κάθε τι που αναρτά για τον Σαββίδη, ας πούνε και τη γνώμη τους γιατί κάνει τουμπεκί ο Ιβάν και για τη Μακεδονία και για τη Γενοκτονία, για το φιλικό του Τσίπρα.

Πραγματικά, είναι φοβερό. Θα πάνε να παίξουνε στην Τουρκία και Πόντιοι παίκτες, και ο Άγγελος Αναστασιάδης πέρυσι τέτοιο καιρό δήλωσε στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ ότι ο Σαββίδης είναι σκληρός Πόντιος.

Το είδαμε, πόσο σκληρός είναι. Τι να σου πει κι ο Άγγελος, τώρα. Προπονητή της Εθνικής τον κάνανε, να κάνει αντιπολίτευση; Εκτός κι αν ο Σαββίδης έχει δώσει τη γραμμή για τις εκλογές.

Κι αυτό παίζει. Να πάθει κανένα πατατράκ ο Τσίπρας και να πάρει πίσω τα tweet ότι και καλά έπαιξε κι αυτός ρόλο στο να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.

Πάμε παρακάτω. Στον τελικό έγινε της Πόπης από τους ΠΑΟΚτσήδες και τους ΑΕΚτζήδες. Τα έγραψε αυτά η «Α» με το «νι» και με το «σίγμα». Μάλιστα. Ούτε 500 νοματαίοι δεν ήτανε από τον ΠΑΟΚ και όλοι ήταν ένας κι ένας. Του πανεπιστημίου, που θα έλεγε κι ο Σαλιαρέλης.

Ποιος έδωσε προσκλήσεις σ’ αυτά τα μπουμπούκια; Ο Κυριάκος στο τετράγωνο δεν είπε τίποτα. Ούτε ο μικρός Γιωργάκης, ποιος έδωσε τις προσκλήσεις στην αλητεία. Ούτε το Σαββιδοτεχνείο, βέβαια.

Και ρωτάω, τώρα, εγώ. Αυτός ο ΠΑΟΚ που οραματίζεται και καλά ο Ιβάν, έχει και τέτοιους μέσα; Θα πάει να παίξει στο Champions League με τα αλάνια που κάνανε φασαρία στο ΟΑΚΑ και την πέσανε στους δημοσιογράφους της ΑΕΚ;

Γι’ αυτά ο Κυριάκος στο τετράγωνο δεν είπε τίποτα. Ούτε ο Giorgis. Στον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ, όλοι οι καλοί χωράνε. Άλλωστε, μόλις έβαλε το γκολ ο ΠΑΟΚ, o Giorgis αντί να πανηγυρίσει με το Σαββιδοτεχνείο, γύρισε προς τους οπαδούς τη ΑΕΚ και έκανε τα γνωστά.

Σιγά μην τον πείραξε τον Giorgis που την πέσανε τα ΠΑΟΚια στους ΑΕΚτζήδες. Είπαμε, όμως. Ο μικρός Γιωργάκης πρέπει να κάνει κάτι σ’ αυτήν τη ζωή. Ασχολείται με το instagram. Αυτή είναι η δουλειά του. Να ποστάρει. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Χιλιάδες ακολούθους έχει και κάνει παιχνίδι.

Κι εκεί επάνω στα πανηγύρια για την κούπα, βγαίνει ο Πετρουλάκης στην ΕΤ3 και τι λέει; Ότι ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να παίξει μπάλα στο Champions League, θα πρέπει να κάνει οκτώ μεταγραφές. Ό,τι ακριβώς έλεγε η «Α», δηλαδή, ότι αυτός ο ΠΑΟΚ που έτρωγε σφαλιάρες από κάτι Βίντι και ΜΠΑΤΕ, θα γίνει του κόσμου του περίγελο στο Champions League.

Τέσσερις εντεκαδάτους χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για το σεντόνι. Ποιος Άκπομ τώρα και ποιος Κάνιας και Σάκχοφ και τα ρέστα. Αυτοί είναι για να λέει ο Μίνος ότι είναι παιχταράδες. Έτσι είναι.

Ούτε έναν που να έχει μυρίσει το σεντόνι δεν έχει ο ΠΑΟΚ, μόνο αυτός ο παικταράς ο Ολιβέιρα. Άλλα λεφτά κι από ’κεί για τον Ιβάν. Τώρα θα φανεί, δηλαδή, πόσα απίδια βάνει ο σάκος. Τώρα πρέπει να πάρει από το πάνω ράφι κι όχι Ζαμπάδες και Γαννούληδες και Μάτους. Σουρωτήρι τους κάνανε πέρυσι, κάτι χωριά από την Ουγγαρία και τη Λευκορωσία.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ολόκληρος πρωθυπουργός είναι ο Ιβάν. Έχει αβέρτο χρήμα στο ταμείο. Να το ανοίξει και να φέρει παιχταράδες, να τα σαρώσει όλα ο ΠΑΟΚ.

Το είπε κι ο Άγγελος εξάγγελος, ότι θα τον κάνει μεγάλο τον ΠΑΟΚ. Και να παίζει μονάχα ο Πέλκας με τον Πασχαλάκη, από Έλληνες, κανένα πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ να είναι καλά, η ομάδα της προσφυγιάς. Η πρόκριση στους ομίλους είναι το θέμα, για να κρεμάσουνε και τρίτη σημαία του ΠΑΟΚ στο δημαρχείο.

Κι η Νοτοπούλου με το ζόρι θα πιάσει το 10% και πολύ είπα. Με τις μαγκιές και παπαριές του Μπουτάρη πάει να βγει η Νοτοπούλου, αλλά δεν την ξαναπατάνε οι Θεσσαλονικείς. Κι εδώ που τα λέμε, σιγά μην κάτσει ο Ιβάν ν’ ασχοληθεί με την Κατερίνα. Άλλον προορίζει για δήμαρχο.

Ασέβεια Σαββίδη, στο Open το φιλικό Τουρκία – Ελλάδα

Το διαβάζεις και δεν το πιστέψεις. Το φιλικό της ντροπής, Τουρκίας – Ελλάδας που έκλεισε ο Τσίπρας για τις 30 Μαϊου, θα το μεταδώσει το Open Tv του Ιβάν Σαββίδη! Δέκα ημέρες από την κορύφωση των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού κι ο Σαββίδης έδωσε το «ΟΚ»! Τεράστια ασέβεια προς τον Ποντιακό Ελληνισμό. Ντροπή.

Για μια χούφτα δολάρια, ο Ιβάν Σαββίδης πέταξε την ιστορία στα σκουπίδια.

Από τη μία το Open Tv έχει την ένδειξη «100», για τα εκατό χρόνια από τη θλιβερή εκείνη μέρα της τελικής εξόντωσης των Ποντίων κι από την άλλη μεταδίδει το παιχνίδι, το ίδιο κανάλι.

Καλό είναι να βάλει και το «G» (Genocide – Γενοκτονία) κάτω από το λογότυπο, για να δέσει το γλυκό. Για ιστορικούς λόγους έπρεπε ν’ αρνηθεί ο Σαββίδης να μεταδώσει το παιχνίδι αυτό το κανάλι του.

«Στην Ελλάδα μας απειλούν κάνοντας εκδηλώσεις για την “ψευτογενοκτονία” έγραψε η «Σαμπάχ», όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ενώ απαγορεύτηκε κάθε αναφορά στην Τουρκία για την Γενοκτονία.

Κι ο Σαββίδης τα γράφει κανονικά όλα αυτά και μεταδίδει το παιχνίδι. Να τα βλέπουν αυτά οι ΠΑΟΚτζήδες, ότι μπροστά στο χρήμα, όλα ξεπερνιούνται.

Ακόμα και η Γενοκτονία των Ποντίων.

Ο Τσίπρας δεν έγραψε tweet

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την κούπα και στο Κύπελλο, κι ο πρωθυπουργός της επικοινωνίας και χειραγώγησης των μαζών δεν έγραψε ούτε ένα tweet. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Άπαξ και γράφεις για το πρωτάθλημα, υπάρχει κανένας λόγος να μη γράφεις για το Κύπελλο; Κούπα η μία, κούπα και η άλλη.

Τι να γράψει, όμως, ο Αλέξης. Τον πήρανε χαμπάρι και ο Ιβάν και οι ΠΑΟΚτσήδες ότι είναι του παραμυθού ο μάγκας. Ολόκληρη κούπα και δικαιότατα σήκωσε ο «δικέφαλος» μετά από 34 χρόνια, κι ο Αλέξης πόσταρε ότι του ανήκει ο τίτλος.

Κι έγινε της κακομοίρας στη Θεσσαλονίκη και στα social media. Άγριο κράξιμο έφαγε ο Τσίπρας. Και του είπανε του Αλέξη, κάτσε στην άκρη, μην κάνεις καμιά παπαριά και στείλεις τίποτα συγχαρητήρια, γιατί η Κατερίνα μ’ αυτόν τον Γιαννούλη πώς τον λένε, θα ψάχνουνε στην κάλπη και θα νομίζουνε ότι μπήκε κλέφτης στο εκλογικό κέντρο και έκλεψε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε τον δικό τους δεν θα βρίσκουνε.

Διαβάστε επίσης