“2.000- 3.000 μετανάστες έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα”

Σε «καυτή πατάτα» θα εξελιχθεί το μεταναστευτικό για την επόμενη κυβέρνηση αφού αμείωτη συνεχίζεται η είσοδος των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Για το φλέγον θέμα μίλησε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και παραδέχθηκε πως ο ρυθμός εισόδου στο ελληνικό έδαφος είναι της τάξης των 2.000-3.000 την ημέρα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα δρομολόγια των πλοίων για τη μεταφορά τους από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει.

Δήλωσε, επίσης, σοκαρισμένος από όσα έζησε στο Φαρμακονήσι στο πρόσφατο ναυάγιο. «Είναι μια εικόνα που κανείς δεν θέλει να την δει. Αυτοί οι άνθρωποι πνίγηκαν δυο μέτρα από την στεριά. Εξηγείται από το γεγονός ότι αυτό το σαπιοκάραβο είχε κάνει μια υπερκατασκευή για να χώσει όσο περισσότερους. Με το που εξώκοιλε, η κατασκευή έσπασε και κάποιους τους καταπλάκωσε, κάποιους τους εγκλώβισε. Σκεφτήκαμε πάρα πολύ αν θα δώσουμε τις εικόνες αυτές στη δημοσιότητα. Γιατί αυτό το τραγικό συμβάν συνέπεσε την ώρα που γινόταν συζήτηση υπαναχώρησης άλλων κρατών στο προσφυγικό» υπογράμμισε σχετικά μιλώντας στο MEGA.

Διαβάστε επίσης