20 χρόνια μετά το «πέστε κάτω» στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο τότε διαιτητής… ωτομοτρίς Ποντίκης έχει λύση για τη διαιτησία! (video – απόλαυση)

Πριν από 20 χρόνια και κάτι μήνες, είχε γίνει εκείνο το αλήστου μνήμης ματς στα Φιλαδέλφεια, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, που διακόπηκε, γιατί τότε ο Πέτρος Στάθης προέτρεπε τους παίκτες της “Ένωσης” να το παίζουν τραυματίες και να πέφτουν στο χορτάρι. Όπως κι έγινε.

Διαιτητής τότε ήταν μια πολύ μεγάλη σφυρίχτρα των… ωτομοτρίς. Ο Δημήτρης Ποντίκης. Την είχε τσαλακώσει την ΑΕΚ κανονικά με τις δυο αποβολές στον Ζήκο και τον Ντέμη, πέναλτι δεν είχε δώσει στους γηπεδούχους, αλλά αυτά είναι ιστορία  πια.

Ο θέμα είναι ότι ο Ποντίκης έχει άποψη για τη διαιτησία. Για ποια διαιτησία, ωστόσο; Σαν κι αυτή στα Φιλαδέλφεια;

Ο ίδιος Ποντίκης έκανε δηλώσεις στο Metropolis 95.5. Είναι απολαυστικός. Με τέτοιες δηλώσεις, μπορεί να βρεθεί και… πρόεδρος στην ΚΕΔ καμιά μέρα.

Αν τον απολαύσουμε:  «Η ΚΕΔ θα έχει μόνο ξένους και αν θα μπει κάποιος ακόμη θα είναι μόνο για την Γ’ Εθνική. Θα έρχονται σε συνεννόηση με τις Ενώσεις και με τους προέδρους των ΚΕΔ των Ενώσεων, αυτή θα είναι η μοναδική επαφή. Από εκεί και πέρα, δεν θα έχουν άποψη για τους διαιτητές».

Και το προχώρησε: «Ο Κλάτενμπεργκ σαν παράγοντας διαιτησίας απέτυχε και απορώ πώς συνεχίζει στη θέση του. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει. Αν οι καινούργιοι που τον πλαισιώνουν αλλάξουν ρότα, θα το δούμε. Ας μείνουμε στο θετικό. Δεν απαξιώνω τον ξένο αρχιδιαιτητή, είναι απλώς τα σημάδια που μας έδειξε ο Κλάτενμπεργκ πέρσι».

Και μας… τελείωσε ο Ποντίκης: «Πρέπει να έρθει ένας βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου, να γνωρίζει το άθλημα. Μόνο έτσι θα σωθεί η κατάσταση. Έχετε την εντύπωση ότι αν έβαζαν καινούργιο και αδικούνταν μία μεγάλη ομάδα δεν θα έβγαινε ανακοίνωση; Ο Κλάτενμπεργκ τις δύο πρώτες αγωνιστικές έφαγε πόλεμο και μετά το… γύρισε. Ρίχνει νερό στο κρασί του…»

Για τους διαιτητές που κόπηκαν σημείωσε: «Όταν κόβεις τόσους πολλούς δεν βοηθάει ποτέ. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Έχεις 24 παίκτες στο ρόστερ και αλλάζεις τους 15 θα έχεις καλή ομάδα; Όχι. Δεν κόβονται τόσοι πολλοί».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ VIDEO

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα