20χρόνος ήθελε να «μοιράσει» στα social media σκληρό πορνό με ανήλικους

Χειροπέδες σε έναν 20 χρόνο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σκληρό πορνογραφικό οπτικοακουστικό υλικό με ανήλικους, πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 20χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα smartphone και μια κάρτα μνήμης που είχαν εγκατεστημένη εφαρμογή απόκρυψης και ασφάλισης αρχείων εικόνας καθώς και βίντεο με κωδικό πρόσβασης, όπου υπήρχαν αποθηκευμένα συνολικά 390 αρχεία εικόνας και 46 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού με σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, ενημερώθηκε από χρήστη προφίλ ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι κάποιος χρήστης της, κατέχει και διαθέτει σε άλλους υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και στη συνέχεια μετά από την εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από έμπειρο αστυνομικό προσωπικό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 20χρονου.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους. Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου με την οποία οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, όπου παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

Διαβάστε επίσης