25 χρόνια προσφοράς και δράσης γιόρτασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Με περισσότερους από 12.500 εθελοντές κια πάνω από 15.000 χορηγούς ο Οργανισμός έχει υποστηρίξει ολιστικά και εξατομικευμένα 1. 802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους

Με αφορμή την 9η Νοεμβρίου, ημέρα που έγραψε το ημερολόγιό του ο 10χρονος ιδρυτής του Ανδρέας Γιαννόπουλος, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε τα 25 χρόνια Προσφοράς, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ως εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ελληνικής Κυβέρνησης και η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το “παρών” έδωσαν, μεταξύ άλλων, Υπουργοί και μέλη της κυβέρνησης, Δικαστικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, πρέσβεις και εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αρχών στην Ελλάδα, χορηγοί, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές του Οργανισμού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα. Ειρήνη Νικολοπούλου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού για την προστασία κάθε παιδιού και οικογένειας στη χώρα μας.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα μικρό παιδί, από τον Ανδρέα τον γιο μου, και νιώθω ιδιαίτερα περήφανος γιατί σήμερα τον εκπροσωπώ. Εκπροσωπώ, όμως, και το έργο του, εκπροσωπώ και όλους τους ανθρώπους που έχουν συμβάλει στο “Χαμόγελο” με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως με την ψυχή τους. 25 χρόνια πριν, στην κουζίνα του σπιτιού μας, ο Ανδρέας έγραψε την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, μία σελίδα που αποπνέει γνώση και σοφία, όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν. Δεν πίστευα ότι το όνειρό του θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κι ότι θα το αγκάλιαζαν όλοι οι Έλληνες.

»Νιώθω περήφανος που σε αυτά τα 25 χρόνια, χάρη στη δική σας συμβολή, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων και των εθελοντών μας, καταφέραμε να στηρίξουμε 1.802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας εξατομικευμένα και ολιστικά την υποστήριξη που είχαν ανάγκη.

»Το “Χαμόγελο” είναι τα παιδιά που μεγαλώνουμε, είναι οι 14 ζεστές φωλιές που έχουμε δημιουργήσει για εκείνα, είναι τα Κέντρα Στήριξης για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας, είναι τα ασθενοφόρα μας που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ, είναι τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, είναι ο στόλος οχημάτων για την κάλυψη των καθημερινών και αναρίθμητων αναγκών, είναι οι 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, είναι η Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί.

»Σήμερα είμαι εδώ εκπροσωπώντας έναν Οργανισμό που δεν έχει σταθεί μόνο στα σύνορα της χώρας μας. Τίποτα δεν ήταν εύκολο, καταφέραμε, όμως, να ανταπεξέλθουμε στις αναρίθμητες δυσκολίες με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε το όραμα του Ανδρέα και τα επόμενα 25 χρόνια. Χωρίς εσάς δεν γίνεται. Σας ευχαριστώ» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση ήταν η κα Κλέλια Χατζηιωάννου, επιχειρηματίας και άνθρωπος με απαράμιλλη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά, μία πολύτιμη συνοδοιπόρος στο έργο του Οργανισμού, που επανειλημμένα προσέφερε υποστήριξη σπεύδοντας να καλύψει ζωτικές ανάγκες για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου ερμηνεύοντας το τραγούδι «Ένα Χαμόγελο για τον Ανδρέα» με τον δημιουργό του κ. Θάνο Καλλίρη. Στη συνέχεια, στη σκηνή της αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης» ανέβηκαν άνθρωποι που αποτελούν την «ψυχή» του «Χαμόγελου», άνθρωποι που ως παιδιά μεγάλωσαν στα Σπίτια του Οργανισμού, εργαζόμενοι, χορηγοί-υποστηρικτές, εθελοντές, οι οποίοι με ιδιαίτερη συγκίνηση μοιράστηκαν τη δική τους προσωπική εμπειρία.

Η κα Μαριλένα Χιουσένι, που μεγάλωσε σε Σπίτι του Οργανισμού από 8 ετών, εκπροσωπώντας όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στα 11 σπίτια του τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσε: «Μεγάλωσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και το λέω με μεγάλη περηφάνια και με πολύ αγάπη. Το Χαμόγελο είναι μία μεγάλη οικογένεια και δεν θα κουραστώ να το λέω αυτό, γιατί αυτή είναι η δική μου αλήθεια. Ο μικρός Ανδρέας έβαλε ένα μικρό λίθο για να χτιστεί ένα τεράστιο τείχος δύναμης και αγάπης και αυτή η κοινωνία να αλλάξει προς το καλύτερο. Ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να μείνει για πάντα παιδί και όλοι μας έχουμε μέσα μας αυτό το παιδί».

χαιρετιμσού απύηθυνασ επίσησ ο Στέφανος Αλεβίζος, που ξεκίνησε ως εθελοντής και σήμερα είναι ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα & Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά του Οργανισμού, η κα Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια στην Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», συνοδευόμενη από τη Μάφιν, τον εκπαιδευμένο σκύλο έρευνας αγνοουμένων που τη συνοδεύει και στις αποστολές,καθώσ και ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων δράσης του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θεώρησε σημαντικό να πληροφορηθεί σχετικά με τη γνώση, τη στάση και τις απόψεις των πολιτών για το έργο που προσφέρει στη χώρα. Τη διενέργεια της Πανελλαδικής Έρευνας ανέλαβε αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari. Μεταξύ των βασικών ευρημάτων που παρουσίασε η κα Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος της Focus Bari είναι τα εξής:

● Στην 1η θέση και με ποσοστό 92% αναγνωρισιμότητας βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανάμεσα στις ΜΚΟ της χώρας.

● Το 73% των Ελλήνων έχουν θετική εντύπωση για το έργο του Οργανισμού, φέρνοντάς τον στην 1η θέση.

● Το 85% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία.

● Το 64% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα.

● Το 80% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τους πολίτες.

● Το 72% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει δράσεις που δεν γίνονται από άλλους φορείς.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα