26ο DHI Global Medical Group: «Masters Summit»

Νέα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στη σχέση μεταξύ Τριχολογίας, Δερματολογίας και Ψυχολογίας

Με την επίσημη παρουσίαση των νέων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στην σχέση μεταξύ Τριχολογίας, Δερματολογίας και Ψυχολογίας ολοκληρώθηκε το 26ο DHI Academy Masters Meeting που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός.

Στο διεθνές ιατρικό συνέδριο της DHI, που φέτος είχε για πρώτη φορά την ονομασία «Masters Summit», συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο, που παρουσίασαν για πρώτη φορά τα ερευνητικά αποτελέσματα που αλλάζουν τον τοπίο στον κόσμο της Διάγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας της τριχόπτωσης.

Σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, η Τριχολογία, η Δερματολογία και η Ψυχολογία έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους ενώ επηρεάζουν τόσο την εξέλιξη της απώλειας μαλλιών όσο και το αποτέλεσμα της θεραπείας τριχόπτωσης. Οι ομιλητές τόνισαν πως το πρόβλημα της τριχόπτωσης επηρεάζει καταλυτικά το σύνολο της υγείας του ασθενή και, ως εκ τούτου, πρέπει να αντιμετωπίζεται ολιστικά και όχι επιδερμικά.

 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του «Masters Summit», παρουσιάστηκαν επίσημα οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες του DHI Global Medical Group, μεταξύ των οποίων και το νέο σύστημα Διάγνωσης και Πρόληψης της τριχόπτωσης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Ασφάλεια και τους Κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ομιλία του ο ιδρυτής τού DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης, η DHI εξακολουθεί να πορεύεται με γνώμονα την Ασφάλεια, την Παιδεία αλλά και την υψηλή Εκπαίδευση τόσο του ιατρικού προσωπικού όσο και των ασθενών που πάσχουν από τριχόπτωση.

Το φετινό «Masters Summit» τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες του επιστημονικού χώρου μεταξύ των οποίων οι George Cotsarelis (Prof. of Dermatology: University of Pennsylvania), Antonella Tosti (Fredic Brandt Endowed Professor, Dr. Philip Frost Dep. Of Dermatology and Cutaneous Surgery: University of Miami), Fransesco Amenta (Prof. of School of Pharmaceutical Sciences and Health Products: Director of University of Camerino), Dimitrios Rigopoulos (Prof. of Dermatology: Director of Hospital Andreas Syggros: University of Athens), Panagiotis Scandalakis (Prof. of Descriptive Anatomy: University of Athens), Charalambos Papageorgiou (Prof. of Psychiatry, Director of Aiginition Hospital, University of Athens), Konstantinos Kouskoukis (Prof. of Dermatology, President of International Health Tourism Center) και Theodore Margiolis (University of Athens).

Το 26ο Academy Masters Meeting ολοκληρώθηκε με Gala Dinner και απονομή των βραβείων Phidias Awards στο Athens Lawn Tennis Club.

 «First do no harm», Hippocrates

Σχετικά με την DHI

Το DHI Global Medical Group ιδρύθηκε το 1970 από τον Κωνσταντίνο Γιώτη και σήμερα, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη διάγνωση και θεραπείας της τριχόπτωσης με 68 κλινικές σε όλο τον κόσμο και πάνω από 250.000 ικανοποιημένους ασθενείς.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το DHI Global Medical Group έχει καταφέρει να αλλάξει ριζικά τον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών και παράλληλα, τις ζωές χιλιάδων ασθενών με τριχόπτωση. Επιπλέον, η DHI έχει ιδρύσει την πρώτη και μοναδική Ακαδημία Αποκατάστασης Μαλλιών του Λονδίνου (London Hair Restoration Training Academy) και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 250 γιατρούς και μέλη ιατρικού προσωπικού.

Σήμερα, η DHI προσφέρει την πιο σύγχρονη και αποτελεσματική μεταμόσχευση μαλλιών, την Direct Hair Implantation που είναι η μοναδική που διδάσκεται από δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Επιπλέον, η DHI προσφέρει το πιο εξελιγμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης, το DSA που πλέον περιλαμβάνει και να νέα τεστ που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης