27χρονος Έλληνας μεταξύ των 12 θυμάτων του μακελάρη της Καλιφόρνια

Ένας Έλληνας ομογενής βρίσκεται ανάμεσα στους 12 νεκρούς στο μακελειό στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για τον 27χρονο Τηλέμαχο Ορφανό που ήταν ένα από τα θύματα της επίθεσης του 28χρονου πρώην πεζοναύτη  στο Thousand Oaks

Ο Τηλέμαχος Ορφανός, Tel όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, ήταν στο μπαρ Borderline Bar and Grill στο Thousand Oaks της Καλιφόρνια το βράδυ της Τετάρτης όταν ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ (πρώην πεζοναύτης) μπήκε οπλισμένος και θέρισε 12 ζωές πριν πέσει κι ο ίδιος νεκρός.

Το περίεργο παιχνίδι της μοίρας

Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο 27χρονος ομογενής είχε καταφέρει να επιζήσει από την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας πριν από έναν χρόνο, όταν ο Στέφεν Πάντοκ άνοιξε πυρ σε κόσμο που συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ, σκοτώνοντας 58 αθώους. Το νήμα της ζωής του Τηλέμαχου Ορφανού κόπηκε στη γενέτειρά του, την πόλη όπου μεγάλωσε και ζούσε.

Ο Τηλέμαχος Ορφανός είχε πάει στο Borderline Bar and Grill για να συναντήσει φίλους του για φαγητό. Αφού πέρασε 2,5 χρόνια στο αμερικανικό Ναυτικό, γύρισε στο Thousand Oaks.

Η μητέρα του, Σούζαν Σμίντ – Ορφανού ράγισε καρδιές, σπαράζοντας για το θάνατο του γιου της. «Ήταν στο Λας Βέγκας μαζί με πολλούς φίλους του και γύρισε στο σπίτι. Χθες το βράδυ δεν ήρθε» είπε με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας περισσότερο έλεγχο στην οπλοκατοχή. «Δεν θέλω προσευχές. Θέλω έλεγχο στην οπλοκατοχή» είπε.

«Είναι ειρωνικό ότι επέζησε από τη χειρότερη επίθεση με πυροβολισμούς στη σύγχρονη ιστορία και σκοτώθηκε στην πόλη όπου γεννήθηκε» είπε ο πατέρας του, Μάρκος.

Ο Τηλέμαχος Ορφανός ήταν γνωστός στο Thousand Oaks. Εργαζόταν σε εταιρία που παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Διαβάστε επίσης