4.500 ηλικιωμένοι από 75 δομές θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Περίπου 4.500 άτομα από 75 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δομές υπολογίζεται ότι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς όπως δήλωσε σήμερα η  υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο προγραμματισμός ακολουθείται αυστηρά και ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ευπαθών ομάδων, καθώς και των φροντιστών τους, θα έχει ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Για την ώρα «οι εμβολιασμοί γίνονται χωρίς προβλήματα και οι υγειονομικοί των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, που πραγματοποιούν τους εμβολιασμούς, δεν έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές παρενέργειες. «Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας είναι πρόθυμοι, συνεργάσιμοι και χαρούμενοι, που προχωρούν προς την “Ελευθερία”» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου που το πρωί της Τρίτης (12/1) επισκέφθηκε τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγάπη» στη Νέα Ιωνία.

Η δομή ήταν μία από τις 12 που, βάσει του σχεδιασμού, ήταν στη λίστα εμβολιασμού ηλικιωμένων και εργαζομένων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για σήμερα και στο πλαίσιο της επίσκεψής της η αρμόδια υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνομίλησε με τους υπεύθυνους της δομής, οι οποίοι την διαβεβαίωσαν ότι όλοι οι ωφελούμενοι που διαμένουν εκεί θα εμβολιαστούν, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, εκτός από όσους ο θεράπων ιατρός της δομής έκρινε ότι δεν μπορούν, εξαιτίας συγκεκριμένων ιατρικών λόγων.

Επίσης, η κ. Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στο δωμάτιο όπου γίνονται οι εμβολιασμοί και γνώρισε κάποιους από τους φιλοξενούμενους. Όπως την ενημέρωσε η υπεύθυνη της δομής, ανάμεσα στους ωφελούμενους που θα εμβολιαστούν, είναι και η γηραιότερη φιλοξενούμενη σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, η κ. Ελευθερία, που είναι 117 ετών, καθώς έχει γεννηθεί στις 12/4/1903.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα