41 μήνες φυλακή σε χρυσαυγίτες

Με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου για τα ρατσιστικά εγκλήματα καταδικάστηκαν ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, δύο χρυσαυγίτες οι οποίοι έκαψαν το μαγαζί Σενεγαλέζου μετανάστη στην Κυψέλη.

Πρόκειται για τους χρυσαυγίτες Νίκο Παπαβασιλείου και Γιώργο Περρή, σε βάρος των οποίων το δικαστήριο επέβαλε σήμερα κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 41 μήνες καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα του εμπρησμού από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο χρυσαυγίτες πλησίασαν το θύμα απαιτώντας του να κλείσει το μαγαζί του γιατί διαφορετικά θα το κάψουν. Πράγματι το κατάστημα λίγες ώρες αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο Σενεγαλέζος αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός εκ των δύο κατηγορουμένων τον δράστη του εμπρησμού.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην γιατί ενώ παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο επικαλούμενοι ότι δεν έχουν δικηγόρο, στην συνέχεια δεν εμφανίστηκαν όταν ο πρόεδρος τους διόρισε αυτεπάγγελτα συνηγόρους.

Ιδιάιτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μάρτυρες μετανάστες από την Τανζανία παρόλα τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική πολιτεία το τελευταίο διάστημα και με τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, φοβήθηκαν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην εκδικαζόμενη υπόθεση.

Την ενοχή των δύο Χρυσαυγιτών κατά το κατηγορητήριο και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις περί ρατσιστικής βίας, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας δηλώνοντας πεπεισμένος πέραν πάσης αμφιβολίας για την διάπραξη των αδικημάτων εκ μέρους τους. Μάλιστα μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο όπως και ο πρόεδρος της κοινότητας των Σενεγαλέζων μεταναστών στην Ελλάδα, αναφέρθηκαν στα περιστατικά ρατσιστικής βίας που υφίστανται οι μετανάστες στην χώρα μας. Η ποινή που επέβαλε το διακστήριο στους δύο κατηγορούμενους είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως ενώ έδωσε στην έφεση τους ανασταλτικό χαρακτήρα.

 

Ο οδηγός

Σε μια άλλη δικαστική αίθουσα της Ευελπίδων δικάστηκε σήμερα και ο οδηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου για παράνομη οπλοκατοχή.

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο οδηγός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής για το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του κατά την διάρκεια της πρόσφατης σύλληψης του Νίκου Μιχαλολιάκου από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης