43χρονη νοσοκόμα έδωσε μορφίνη σε νεογέννητο για να το ηρεμήσει

Σοκάρει η είδηση από την Ιταλία ότι μια νοσοκόμα έδωσε μορφίνη σε νεογέννητο για να σταματήσει να κλαίει.Η αστυνομία της Βερόνα συνέλαβε την 43χρονη.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η νοσοκόμα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, χορήγησε τη νύχτα της 19ης Μαρτίου το οπιοειδές αναλγητικό στο μωρό για να σταματήσει να κλαίει.

Το νεογέννητο, που ήρθε πρόωρα στον κόσμο, δεν παρουσίαζε μέχρι τότε προβλήματα υγείας που να δικαιολογούσαν τη χορήγηση μορφίνης και επρόκειτο να βγει από την Πανεπιστημιακή Κλινική της Βερόνα την επόμενη ημέρα.

Το εξαιρετικά ισχυρό οπιούχο φάρμακο προκάλεσε έντονα αναπνευστικά προβλήματα στο νεογέννητο, το οποίο σώθηκε χάρις στην έγκαιρη μεταφορά του στη μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά, όπου του χορηγήθηκε ναλοξόνη, ένα φάρμακο που αντιστρέφει τις επιδράσεις των οπιοειδών.

Οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν στο κοριτσάκι μετά τη διάσωσή του, αποκάλυψαν την παρουσία της μορφίνης στο αίμα του.

“Όταν τη συλλάβαμε δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας”

Η αστυνομία πιστεύει ότι η νοσοκόμα, που είναι μητέρα τριών παιδιών, συμβούλεψε και τις συναδέλφους της να χορηγούν μορφίνη ή Βενζοδιαζεπίνη (φάρμακο με ηρεμιστικές, υπνωτικές, αγχολυτικές, αντισπασμωδικές, αναισθητικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες) στα μωρά «για να ηρεμούν».

«Όταν τη συλλάβαμε δεν έδειξε το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας. Ήταν πολύ ψυχρή», είπε η αστυνομία.

 

Διαβάστε επίσης