Καίγεται πάλι η Ζάκυνθος

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στη Ζάκυνθο και καίει αναπτυσσόμενη σε τρεις εστίες.

Η πρώτη εστία ξέσπασε στο χωριό Αναφωνήτρια, όπου η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμο σχέδιο για την εκκένωση του χωριού.

Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο νέες εστίες στην περιοχή των Άνω Βολιμών, περίπου 5 χιλιόμετρα από την μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

Στα τρία μέτωπα του νησιού επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άνδρες, ενώ από αέρος ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, που έκανε αρχικά ρήψεις νερού, καθηλώθηκε στο έδαφος εξαιτίας των δυνατών ανέμων.

Απομάκρυνε τουρίστες  η Πυροσβεστική

Με μια μεγάλη επιχείρηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου απομάκρυνε 25 οχήματα με  περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη.

Πρόκειται για τουρίστες, οι οποίοι άφησαν στην ακτή τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι, στην επιστροφή τους όμως είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Σε εξέλιξη και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Σε εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα να καίει δασώδεις εκτάσεις, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να ελέγξουν την φωτιά, βοηθούμενες και από εναέρια μέσα που επιχειρούν από το πρωί.

Φωτιά και στην Καρύταινα

Σε εξέλιξη, χωρίς αυτή την ώρα να απειλεί κατοικημένες περιοχές, είναι πυρκαγιά σε δασική περιοχή στην θέση Άγιοι Θεόδωροι κοντά στην Καρύταινα Αρκαδίας.

Στην κατάσβεση της φωτιάς μετέχουν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα. Στις προσπάθειες συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Τέλος σε ύφεση είναι οι πυρκαγιές σε Άγιο Νικόλα Σπάτων και Σανταμέρι Αχαΐας, όπου επίγεια μέσα και πεζοπόρα τμήματα προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία), Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αχαΐα), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα