Το Ιράν των… «ελλήνων» νίκησε 1-0 το Μαρόκο με αυτογκόλ στο 95΄

 Το Ιράν των… «ελλήνων» Μασούντ, Χατζισαφί και Καρίμ, με αυτογκόλ του Μπουχαντούζ στο 95΄, νίκησε το Μαρόκο και ονειρεύεται πρόκριση.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και όλα έδειχναν ότι δεν θα ξεκολλούσε από το 0-0, αλλά η σέντρα του Χατζισαφί στην τελευταία φάση και ο κακός υπολογισμός του Μπουχαντούζ έκρινε το αποτέλεσμα και χάρισε τη νίκη στο συγκρότημα του Κάρλος Κεϊρόζ. Το Μαρόκο αποχαιρετά επί της ουσίας από σήμερα τη διοργάνωση, καθώς θέλει δύο μεγάλα αποτελέσματα κόντρα στα φαβορί του ομίλου, Πορτογαλία και Ισπανία.

Το Μαρόκο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας προλάβει ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο να δείξει τις απειλητικές του διαθέσεις. Αρχικά στο 2’, όταν ο Χαρίτ δεν βρήκε σωστά τη μπάλα με το σουτ να καταλήγει άουτ και εν συνεχεία στο 4’ με τον Ζιγιέκ να βρίσκεται ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι αλλά να κάνει… τσαφ. Η κατοχή στο πρώτο τέταρτο έφτασε σε ποσοστά ολοκληρωτικών… καθεστώτων (74%-26%) υπέρ των Μαροκινών.

Μετά το μουδιασμένο πρώτο τέταρτο, το Ιράν άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοσή του και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 19’ έφτασε μία… ανάσα από το 1-0 με τον Ανσαριφάρντ ωστόσο να χάνει την ισορροπία του και να μην πλασάρει σωστά, χάνοντας την πρώτη σημαντική. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά και η μοναδική αξιόλογη φάση που θα μπορούσε να καταγραφεί, ήταν η προσπάθεια του Χαρίτ, ο οποίος στο 30’ μπήκε στην περιοχή των Ιρανών από αριστερά με το πλασέ του να μπλοκάρεται άνετα από τον Μπεϊρανβάντ.

Οι Ασιάτες είχαν καταφέρει να κλείσουν όλους τους πιθανούς διαδρόμους προς την εστίας τους διαβάζοντας πολύ σωστά το επιθετικό παιχνίδι των Μαροκινών. Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν πάει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν ο Ασμούν στο 43’ δεν αποδεικνυόταν… λιπόψυχος και πλάσαρε σωστά στο ανεπανάληπτο τετ α τετ που του παρουσιάστηκε. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα χωρίς τέρματα (0-0).

Στο β΄ μέρος η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν ένα γυριστό σουτ στην κίνηση του Ζιγιέκ στο 79’, το οποίο και αποσόβησε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ. Όλα έδειχναν πως η μπίλια θα κάτσει στο… μηδέν και μόνο κάποιο απρόοπτο θα άλλαζε τις ισορροπίες στο ματς. Και έτσι και έγινε, μια και στο 95’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί από τα αριστερά της περιοχής των Μαροκινών, ο Μπουχαντούζ έκανε τραγικό υπολογισμό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα και επί της ουσίας τη νίκη στο Ιράν.

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Μαρόκο (Χερβέ Ρενάρντ): Μουνίρ, Χακίμι, Μπενατιά, Σαΐς, Ζίγιεκ, Ελ Αχμάντι, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Άμπραμπατ, Χαρίτ, Ελ Κααμπί

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ, Εμπραχίμι, Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά, Αζμούν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα