61 Χρόνια Μαρινέλλα – «Η Μαρινέλλα της ψυχής μου…»

«Τη διαδρομή της ζωής μου δεν θα μπορούσα να τη μετρήσω χωρίς τη σπουδαία φωνή της να συνοδεύει το κάθε μου βήμα, τον κάθε μου παλμό, την κάθε ανάσα μου. Εξήντα ένα ολόκληρα χρόνια της δικής της ζωής συμπυκνώθηκαν σε έναν τεράστιο περίπατο δικό μου, κι εξακολουθώ εκεί να χάνομαι μαγεμένος από την πολυτάλαντη Μαρινέλλα της καρδιάς μας, τη Μαρινέλλα της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου.

»Η αναζήτησή μου ξεκίνησε από ένα τυχαίο περιστατικό, σε μικρή ηλικία, που μου έδωσε την αφορμή της προσέγγισης στο διαχρονικό της έργο, στο απύθμενο ταλέντο της, στον αδαμάντινο χαρακτήρα της, στην ανεπιτήδευτη δυναμικότητά της. Και όσο περισσότερο τη γνώριζα, τόσο περισσότερο με κέρδιζε. Σκοπός της ζωής μου πλέον, η ανάδειξη του ταλέντου της, μέσα από χιλιάδες αφιερώματα σε εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνα…

»Σε αυτήν την πολύχρονη διαδρομή μου στο πλάι της συνεργάστηκα –και εξακολουθώ να συνεργάζομαι– με πολλούς και καταξιωμένους στον χώρο τους ειδικούς – εκδότες, δημοσιογράφους, γραφίστες, φωτογράφους κ.ά.

»Η οικογένεια Πεταλωτή στάθηκε σημαντικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη φορά μάλιστα ο κύριος Θέμις Πεταλωτής και η κυρία Κλαίρη Πεταλωτή είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την πολυτελή έκδοση, ένα τεύχος 32 σελίδων αφιερωμένο στην τραγουδίστρια-φαινόμενο παγκοσμίως, με τίτλο “61 χρόνια Μαρινέλλα: Η τέχνη της μεγάλης φωνής”. Από αυτές τις γραμμές, μου δίνεται η ευκαιρία να τους ευχαριστήσω, διότι χωρίς αυτούς δεν θα είχα τη δυνατότητα να προσφέρω στους θαυμαστές της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού, της σπουδαίας Μαρινέλλας, μέσα από τις σελίδες αυτής της τιμητικής έκδοσης, τμήμα από το αρχειακό υλικό που έχω συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

»Τέλος, θα μου επιτρέψετε να αφιερώσω το εξώφυλλο αυτού του τεύχους στη μνήμη του γκουρού της φωτογραφίας Ντίνου Διαμαντόπουλου, με την εκπληκτική φωτογράφιση της Μαρινέλλας που εκείνος είχε δημιουργήσει, και ο οποίος είχε πει: “Μια φωτογραφία είναι όμορφη όταν αρέσει σ’ εμένα. Γιατί ομορφιά είναι η ψυχή του καθενός.

»Καλή ανάγνωση… Φρέντυ Πυτιλάκης»

Με αυτές τις λίγες αλλά μεστές από συναισθήματα αράδες προλογίζει ο επιστήθιος φίλος τής Μαρινέλλας, Φρέντυ Πυτιλάκης, την τιμητική έκδοση για τα 61 χρόνια της σπουδαίας αυτής Ελληνίδας τραγουδίστριας, που κυκλοφόρησε από το «Ελεύθερο Βήμα» Σερρών της οικογένειας Πεταλωτή. Από την πλευρά μας δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Μόνο ενδεικτικά να δημοσιεύσουμε το πρωτοσέλιδο της πολυτελούς αυτής έκδοσης, μαζί με κάποιες σποραδικές σελίδες, «ανοίγματα» –όπως ονομάζονται στη δημοσιογραφική γλώσσα– των αφιερωμάτων μέσω των οποίων έγκριτοι δημοσιογράφοι άφησαν την πένα τους να μιλήσει για εκείνη…

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα