62 άτομα χρειάστηκαν για να σκοτώσουν τον Ιρανό πυρηνικό επιστήμονα

Για ομάδα 62 ατόμων που συμμετείχε στη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, μιλά ο Ιρανός δημοσιογράφος, Mοχάμεντ Αχβάζε.

Ο Φαχριζαντέχ έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στην Τεχεράνη την Παρασκευή και, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στην «κινηματογραφική» εκτέλεσή του συμμετείχαν 62 άτομα.

Ο Ιρανός επιστήμονας δολοφονήθηκε σε ενέδρα ενώ ταξίδευε με το αυτοκίνητό του. Η ομάδα των 61 εκτελεστών πυροδότησε μια βόμβα στο αυτοκίνητό του, για να τον αναγκάσουν να σταματήσει. Σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ, οι εκτελεστές είχαν χωριστεί σε έξι οχήματα, προκειμένου να καταδιώξουν και να σκοτώσουν τον Φαχριζαντέχ.

Ο δημοσιογράφος Αχβάζε δήλωσε ότι 50 πράκτορες παρείχαν «υλικοτεχνική υποστήριξη» για την επίθεση εναντίον του Φαχριζαντέχ, ενώ άλλοι 12 πράκτορες συμμετείχαν στο σχέδιο της δολοφονίας του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημοσιογράφου που επικαλείται η «New York Post», οι εκτελεστές είχαν λάβει «ειδική εκπαίδευση» και «ήξεραν με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις του Φαχριζαντέχ».

Ο Αχβάζε υποστηρίζει ακόμα ότι στην περιοχή της επίθεσης κόπηκε το ρεύμα σκοπίμως για να εμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης του Φαχριζαντέχ. «Αφότου εξερράγη η βόμβα στο αυτοκίνητο του Φαχριζαντέχ, 12 πράκτορες άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του. Σύμφωνα με διαρροές από ιρανικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής της ομάδας των εκτελεστών του, έβγαλε τον Φαχριζαντέχ από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε για να βεβαιωθεί ότι ήταν νεκρός.

Λέγεται ότι και οι 62 διέφυγαν μετά την επίθεση – και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για τη δολοφονία του κορυφαίου επιστήμονα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα