64χρονη υπάλληλος έκλεβε 16 χρόνια το Δημόσιο – Άρπαξε 15 εκατ. ευρώ και έγινε “καπνός”

Απίστευτη ιστορία στη Δανία. Μία 64χρονη υπάλληλος κατάφερε να κλέβει για 16 χρόνια το Δημόσιο. Αρπαξε σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ, που τα περισσότερα ήταν κονδύλια για κοινωνικές υπηρεσίες και να γίνει “καπνός με τα… φράγκα με την αστυνομία  αστυνομία να έχει εξαπολίσει διεθνή αναζήτηση για τη σύλληψή της.

Αν και η ίδια θεωρούνταν άτομο εμπιστοσύνης από τους συναδέλφους της, φαίνεται πως πίσω από την πλάτη τους «έβαζε χέρι» στο ταμείο από το 2002, δηλαδή εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια.

Σε δηλώσεις της, η αρμόδια υπουργός της χώρας Μάι Μερκάδο δήλωσε βαθύτατα σοκαρισμένη για την απάτη που έχει συμβεί. «Δύο εσωτερικές έρευνες με σκοπό να εντοπιστεί πως κατάφερε να υπεξαιρεί χρήματα για ένα τόσο μεγάλο διάστημα έχουν πέσει στο κενό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η καταζητούμενος συνταξιοδοτήθηκε και όπως φαίνεται έχει

δραπετεύσει στο εξωτερικό. Η αστυνομία δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι στην απάτη ή ακόμα το ποσό που είναι σήμερα γνωστό, να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Προς επίρρωση της προαναφερθείσας θεωρίας, ο αρμόδιος εισαγγελέας για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα Μόρτεν Νιλς Γιάκομπσεν αναφέρει ότι η ύποπτη είναι στο εξωτερικό.

Την οργή τους για το γεγονός, εξέφρασαν μια σειρά από οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία

Διαβάστε επίσης