Άλμα παραμονής ο Αστέρας 3-0 τον Παναιτωλικό

 

Άλμα παραμονής στην Super League έκανε ο Αστέρας Τρίπολης που αν κι έμεινε από το 3΄ με δέκα ποδοσφαιριστές συνέτριψε τον Παναιτωλικό με σκορ 3-0.

Με τη νίκη της η ομάδα της Τρίπολης έφτασε τους 25 πόντους, απέχει τέσσερις πόντους από την 13η θέση και έβαλε από κάτω και την Λάρισα, ανεβαίνοντας στην 11η θέση. Στους 30 πόντους έμεινε ο Παναιτωλικός.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε από του πουθενά να παίζει με παίκτη λιγότερο στο 3’ μετά από λάθος του Πασαλίδη και παράβαση του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Μοράρ που έκλεψε την μπάλα και έβγαινε σε τετ-α-τετ. Παρά το γεγονός αυτό και πως ο Γιώργος Παράσχος, υποχρεώθηκε να θυσιάσει τον έναν του επιθετικό, βγάζοντας εκτός του Αραβίδη, ήταν ο Αστέρας που απειλούσε συνεχώς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως παρά την κατοχή που έφτασε και το 72% στο πρώτο μέρος, ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να βγάλει καθαρή φάση.

Η πρώτη απειλή ήρθε στο 14’ με τον Καλτσά να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, για να κοπεί την τελευταία στιγμή από τον Αμαράλ. Στο 23’ ο Νίκος Καλτσάς που ήταν ο κορυφαίος του Αστέρα, έβγαλε σέντρα από τα δεξιά με τον Μανιά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 26’ όμως μετά από κούρσα του Καλτσά ο γηπεδούχος βγήκε στην κόντρα, πάσαρε στον Μανιά που απέφυγε έναν αντίπαλο, έστρωσε στον Βαλιέντε για να κάνει το 1-0.
Ο Αστέρας συνέχισε ν’ απειλεί στο ανοικτό γήπεδο και είχε φάση και στο 31’ με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος. Παρά την κατοχή της μπάλας, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι ακίνδυνοι και έτσι στο φινάλε του πρώτου μέρους και έτσι η εκτέλεση φάουλ του Καλτσά σε παράβαση που κέρδισε ο Κυριακόπουλος, του έδωσε το δικαίωμα για μια καλή εκτέλεση με τον Ιγκλέσιας με κεφαλιά να διαμορφώνει το 2-0.
Ο Αστέρας μπήκε το ίδιο δυναμικά στην επανάληψη, παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά υποχρέωσε τον Γιαννακόπουλο σε μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο 48’ με τον Παναιτωλικό να έχει ορισμένες στιγμές με μακρινά σουτ του Λουσέρο, που δεν απείλησαν τον Παπαδόπουλο. Από μια κάθετη του Λουσέρο, ο Μπαϊροβιτς είχε την ευκαιρία να σκοράρει στο 61’, αλλά πρόλαβε ο Βαλιέντε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αστέρας σφράγισε την πολύ σπουδαία και για τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί σε βάρος και για την βαθμολογική ουσία, νίκη με ένα προσωπικό γκολ του Φερνάντες που με ένα συρτό σουτ έγραψε το 3-0.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (89’ Μαρτίνεζ), Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Αραβίδης (8’ Μπελόκ), Μανιάς (82’ Βλάχος) 

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Άργκους, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Μοράρ (27’ λ.τρ Μπαϊροβιτς), Λουσέρο, Πάουλο (68’ Παρράς), Γκούγκα, Τσιγγάρας (63’ Μαρινάκης), Γουίλιαν

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα