78.000 αιτήσεις για το ταξίδι χωρίς επιστροφή

Χιλιάδες αιτήσεις έχει δεχθεί η ολλανδική εταιρεία Mars One, από ανθρώπους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως αστροναύτες και να ταξιδέψουν μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη για να ιδρύσουν την πρώτη αποικία.

Το ταξίδι όμως, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία, δεν θα έχει εισιτήριο επιστροφής – αφού κάτι τέτοιο επί του παρόντος είναι επιστημονικά αδύνατο να επιτευχθεί. Η προοπτική αυτή δεν φαίνεται να νοιάζει καθόλου τους  78.000 ανθρώπους, που έσπευσαν μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες, να δηλώσουν συμμετοχή. Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, η αναχώρηση σχεδιάζεται για το 2022. Η άφιξη του διαστημοπλοίου εκεί, θα γίνει επτά μήνες αργότερα, εντός του 2023.

«Έχοντας δεχτεί 78.000 αιτήσεις μέσα σε δύο εβδομάδες, η δουλειά μας καθίσταται το πιο ελκυστικό επάγγελμα στην ιστορία», ανέφερε ο Μπας Λάντορπ που είναι συνιδρυτής της Mars One. Πιστεύει δε πως με τον τέτοιο ρυθμό, «θα πιάσουμε το στόχο μας που είναι μισό εκατομμύριο δηλώσεις συμμετοχής».

Κάθε εθελοντής που επιθυμεί να είναι ο Άρης ο τελευταίος προορισμός της ζωής του, καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο μαζί με την υποβολή της δήλωσης. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, το αντίτιμο αυτό είναι για παράδειγμα 38 δολάρια. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της αποστολής. Στο πρώτο ταξίδι θα συμμετάσχουν τέσσερις αστροναύτες ενώ μέχρι το 2033, σχεδιάζεται να έχουν πάει στον Άρη συνολικά 20 αστροναύτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα