Γεραπετρίτης: Ολέθρια για το πολίτευμα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του ΠτΔ

Ολέθρια για το πολίτευμα χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή του ΠτΔ απευθείας από τον λαό, ο υπουργός Επικρατείας και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τον ύπατο πολιτειακό άρχοντα στην κομματική αρένα. “Στο πλαίσιο του πολιτεύματός μας είναι απολύτως λάθος. Σκεφθείτε πως θα μπορούσε να αντιδράσει ένας εκλεγμένος από 5 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή από πολλούς περισσότερους από εκείνους που θα είχαν ψηφίσει μία κυβέρνηση.”
Χαρακτήρισε προσχηματική την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση διώξεων και επ’ ευκαιρία υπουργικών καθηκόντων κάνοντας λόγο για ήδη καταγεγραμμένη διάκριση από τη νομολογία και συνεπώς περιττή:“Εάν θέλει να επαναφέρει αδικήματα, τα οποία η υφιστάμενη έννομη τάξη δεν μπορεί να διώξει επειδή έχουν αποσβεστεί, θα αποτελούσε βιασμό του Συντάγματος και του διεθνούς δικαίου, καθώς δεν μπορεί να υπάρχουν αναδρομικά ποινικές διώξεις”.
Για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ, ο κ Γεραπετρίτης μίλησε για υποκριτική στάση, επισημαίνοντας ότι επί 5 χρόνια αφέθηκαν να εξαθλιωθούν τα ΑΕΙ, να είμαστε στο έλεος ναρκεμπόρων και να μπαίνουν ταραξίες στη Βουλή, χωρίς να συλλαμβάνονται: “Η πενταετία της ανομίας κατά την οποία η δημόσια τάξη είχε καταρρακωθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί” είπε, προσθέτοντας παράλληλα πως θα πρέπει να καταπολεμηθούν μειωμένα φαινόμενα υπέρμετρης δράσης των αστυνομικών δυνάμεων.
Θέμα αρχής για την κυβέρνηση χαρακτήρισε την ψήφο των αποδήμων και όπως υπογράμμισε:”προκειμένου να υπάρξει αυτή η δυνατότητα επιδείχθηκε διαλλακτική διάθεση σε ένα ζήτημα που το πολιτικό σύστημα στέρησε επί 45ετία από τους ομογενείς, επιλέγοντας έναν εντελώς ακατανόητο μηδενισμό”
Όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για πλάνο εκτεταμένης ανασυγκρότησης, προαναγγέλλοντας ανακοίνωση ειδικών μέτρων σήμερα (20-11-2019) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα νησιά υποδοχής στο Ανατολικό Αιγαίο και ειδικά για τη Λέσβο: “Υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο, για όλα τα επίπεδα δράσης. Το πρώτο, αφορά στην από θαλάσσης αποτροπή και το δεύτερο στη διαχείριση των υπαρχόντων στην Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών. Στο πεδίο αποτροπής οι πολιτειακές δράσεις θα ενδυναμωθούν άμεσα με ισχυρά μέσα πρόληψης, δηλαδή υποδομές, ώστε να μπορέσει η χώρα να το διαχειριστεί, με δεδομένο το πρόγραμμα διεθνοποίησης του ζητήματος.
Παράλληλα, έχει τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα ασύλου που επιταχύνει δραματικά την διαχείριση του διοικητικού και δικαστικού κομματιού στις αιτήσεις ασύλου, ώστε να υπάρξει άμεσα μεγάλος αριθμός επιστροφών, τόσο στη χώρα προέλευσης, όσο και στην όποια χώρα καταγωγής των ανθρώπων.”
“Ήδη έχουν μετακινηθεί 3 χιλιάδες από τα νησιά και εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 20 χιλιάδες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.” υπογράμμισε ο κ Γεραπετρίτης,εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει αλλοίωση ισοζυγίου στο πληθυσμό και θα είναι οριστική η αποσυμφόρηση των νησιών.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα