850.000 ευρώ την ημέρα για κινητά σε υπουργεία

Σε λάθος μέρος ψάχνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις οικονομικές «τρύπες» του κράτους και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών μας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει το αστρονομικό ποσό των 310 εκατ. ευρώ το χρόνο για τα έξοδα τηλεπικοινωνιακών αναγκών σε φορείς και υπουργεία!

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Ψυχάρη, με τα περισσότερα κινητά να τα διαθέτει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αριθμός τους έφτανε τα 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ και δεύτερο στη σειρά ακολουθούσε το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ, ενώ το Οικονομικών έφτανε τις 685 συνδέσεις κινητών για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ, με κόστος 99.985 ευρώ.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε 95 υπηρεσιακά κινητά για τον υπουργό, τον υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Κινητά τηλέφωνα δικαιούνται υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, προϊστάμενοι τμημάτων, υπεύθυνοι ασφαλείας, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη Δ.Σ. οργανισμών, τα γραφεία Τύπου αλλά και στενοί συνεργάτες.

Α.Ι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα