Θεσσαλονίκη: Ισόβια για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης επέβαλε για πρώτη φορά την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση παράνομης επιστροφής ΦΠΑ. O κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο εισέπραξε περίπου 1.500.000 ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά παραστατικά.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αντιμετώπιζε την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών και όχι για φοροδιαφυγή όπως συνέβη σε άλλες δικογραφίες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε μέρος των πράξεών του, αλλά υποστήριξε ότι από τις επιστροφές χρημάτων, το 30% το έδινε ως μίζα σε υπαλλήλους της εφορίας.

Για τους εφοριακούς έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και ήδη απολογήθηκαν στον ανακριτή. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που έγινε το 1999 στην επιχείρηση του κατηγορούμενου στα Νέα Μουδανιά.

Τέλος, ποινή κάθειρξης 18 ετών επέβαλε το δικαστήριο για την ίδια υπόθεση και στη σύζυγο του επιχειρηματία, καθώς και σε μία υπάλληλος που ήταν διαχειρίστρια.

 

 

Διαβάστε επίσης