90χρονος βρέθηκε εθισμένος στο σεξ

Ένας 90χρονος Βρετανός ήταν ο πιο μεγάλος σε ηλικία ασθενής έλαβε θεραπεία για εθισμό στο σεξ σύμφωνα με στοιχεία από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας που έφερε στη δημοσιότητα η Sun.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία τα τελευταία επτά χρόνια σε αντίστοιχες θεραπείες από υπηρεσίες του βρετανικού συστήματος υγείας έχουν υποβληθεί συνολικά 170 ασθενείς, με τους οχτώ εξ αυτών να είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Μόνο την περίοδο 2018-2019 αντιμετωπίστηκαν 20 άνδρες και 7 γυναίκες που διαγνώστηκαν με εθισμό στο σεξ με τέσερις εξ αυτών να είναι ηλικίας άνω των 70 ετών με τον 90χρονο να ανήκει στην ομάδα των 17 ασθενών που αντιμετωπίστηκαν την περίοδο 2017-2018.

«Ο εθισμός στο σεξ είναι ένα πρόβλημα που συναντάμε με αυξημένους αριθθμούς καθώς διευρύνεται η πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε ερωτικές υπηρεσίες. Για αρκετούς ξεκινά με την πορνογραφία και προχωρά στα επόμενα στάδια με συναντήσεις offline και μεγαλύτερους κινδύνους» εξήγησε στην εφημερίδα η διευθύντρια στην κλινική The Laurel Centre που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του εθισμού στο σεξ.

Ο όρος εθισμός στο σεξ ήρθε στην επιφάνεια το 1992 όταν «αναγνωρίστηκε» με αυτόν ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας σε ηλικία 75 ετών σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο όταν είχε χάσει το θετό του πατέρα. Ο Ντάγκλας, πάντως, σε συνέντευξή του το 2015 είχε αποδώσει τον χαρακτηρισμό σε δημοσιογράφο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα