Ξεκίνησε η αξιολόγηση των στελεχών της ΝΕΡΙΤ

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. η τεχνική επεξεργασία και αρχική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν για την κάλυψη των θέσεων διευθυντών και συντονιστών της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, υπό αξιολόγηση θα τεθούν συνολικά 346 βιογραφικά που υποβλήθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την πλήρωση εννέα θέσεων διευθυντών και δύο θέσεων συντονιστών της ΝΕΡΙΤ Α.Ε..

Στη μεθοδολογία αξιολόγησης των βιογραφικών για την κατάταξη των υποψηφίων θα συνεκτιμηθεί η επιστημονική συγκρότηση και κατάρτιση, η εν γένει παρουσία των υποψηφίων στο χώρο των ΜΜΕ, το σύνολο του εργασιακού βίου τους και η σχέση τους με το αντικείμενο της θέσης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, με ανακοίνωσή τους εκφράζουν «ιδιαίτερο προβληματισμό για τα “απαράδεκτα” σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ, που οδηγούν στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας για τους δημοσιογράφους και στη δημιουργία ενός υποβαθμισμένου αθηνοκεντρικού οργανισμού».

Η ΔΟΔ και η ΕΟΔ εκτιμούν ότι θα χαθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, με πολλά χρόνια εργασιακής εμπειρίας στην ΕΡΤ και ως εκ τούτου, ο καινούριος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, όπως σημειώνουν, θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στην παροχή ποιοτικού προγράμματος το οποίο θα ανταγωνίζεται τα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.

«Μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του ελληνικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΕΡΤ και τους οκτώ μήνες σιγής που ακολούθησαν, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά τη λειτουργία ενός καινούργιου φορέα με τα ελάχιστα απαραίτητα προκειμένου να δικαιολογήσει την είσπραξη του ανταποδοτικού τέλους από το κοινό», δήλωσε ο Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της ΔΟΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα