92 τελικά οι νεκροί από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου

Τη λίστα με τους νεκρούς από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική απέστειλε στην Εισαγγελία Αθηνών η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Η λίστα ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε 92, εκ των οποίων δύο δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Τον αριθμό των νεκρών επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο «μαύρος» κατάλογος περιλαμβάνει και ονόματα συγγενών των θυμάτων και έφτασε στους εισαγγελείς, προκειμένου εκείνοι να αρχίσουν να τους καλούν ως μάρτυρες. Συνολικά, οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30, ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Την ίδια ώρα, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ήδη, σε ό,τι αφορά στην εξέταση των συγγενών των θυμάτων η εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας, προκειμένου να καταθέσουν εκεί. Η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, συνεχίστηκε με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα