95 κεράκια για τη θλιμμένη «Λίλιμπετ»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 95η επέτειο από τη γέννησης της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί λόγω του πλενθους για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππο

Τα ξημερώματα –στις 2:40 π.μ.– της 21η Απριλίου του 1926 στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο ερχόταν στον κόσμο ένα «γαλαζοαίματο» κορίτσι που έμελε να γίνει η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Το όνομα αυτής, όπως βαφτίστηκε στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, Ελισάβετ-Αλεξάνδρα-Μαρία και την περασμένη Τετάρτη έκλεισε τα 95 της χρόνια. Ωστόσο αυτά τα… κεράκια δεν ήταν μία χαρμόσυνη περίσταση, καθώς είναι τα πρώτα ενήλικα γενέθλιά της που η βασίλισσα της Αγγλίας τα γιόρτασε χωρίς τον εκλιπόντα αγαπημένο της πρίγκιπα Φίλιππο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ με περίπου 20 μέλη του προσωπικού και ασορτί με την περίοδο πένθους 14 ημερών που επισήμως βρίσκεται το παλάτι, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 95η επέτειο από τη γέννησης της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί. Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ η ίδια η Ελισάβετ ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Έστω κι έτσι η βασίλισσα δέχτηκε κάποιες λίγες επισκέψεις τις προηγούμενες ημέρες των γενεθλίων της, με την κόρη της την πριγκίπισσα Άννα και την κόμισσα του Ουέσσεξ, Σοφία, που είναι νύφη της, να είναι μεταξύ των πρώτων που της ευχήθηκαν. Ανήμερα των γενεθλίων η βασίλισσα Ελισάβετ άκουσε τo… «happy birthday» μέσω βιντεοκλήσεων από τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ και το μεσημέρι είχε ένα ήσυχο γεύμα με κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, απολαμβάνοντας τον καλό καιρό αλλά και τη συντροφιά των δύο νέων κουταβιών της Fergus και Muick, ράτσας Corgi.

Στο ίδιο θλιμμένο κλίμα κύλησαν και οι επόμενες ημέρες για την Ελισάβετ, με τη βασιλική οικογένεια να έχει συμφωνήσει να την επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε η «Λίλιμπετ» (σ.σ. έτσι την αποκαλούσε τρυφερά ο πρίγκιπας Φίλιππος) μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον αγαπημένο της σύζυγο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα