Σίφουνας ο Ολυμπιακός στο Αλκαζάρ 1-3 την ΑΕΛ

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το Αλκαζάρ νικώντας 3-1 την ΑΕΛ, καταφέρνοντας να κράτησαν δυνάμεις για τη ρεβάνς με την Άρσεναλ την Πέμπτη.

Οι Πειραιώτες μπαίνουν με +16 από τον δεύτερο Άρη στα play off. Στο +19 από ΑΕΚ, +20 από ΠΑΟΚ, +22 από Παναθηναϊκό και +25 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Χασάν άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 33’ αλλά έγινε αναγκαστική αλλαγή με ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ενώ ο Ανδρούτσος ζευγάρωσε τα γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 55’ και ο Ελ Αραμπί «χτύπησε» στο 80ο λεπτό για το 19ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 22ο στη σεζόν. Ο Νούνιτς με κεφαλιά μείωσε στο 88ο λεπτό.

Ενδεκάδα με ρεζέρβες, αλλά τον Σα βασικό παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς, δίνοντας ανάσες σε βασικά «εργαλεία» του ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης με την Άρσεναλ για τους «16» του Europa League. Κουτσαίνοντας έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο ο Βαλμπουενά, ο οποίος είχε μπει στο 82′!

Η ΑΕΛ εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν στο μυαλό τους, εκτός από το σημερινό ματς, παράλληλα στην ήττα από την Άρσεναλ, αλλά και στη ρεβάνς με τους Λονδρέζους που ακολουθεί, μπήκε πιο δυνατά με αποτέλεσμα στο πρώτο δεκάλεπτο να επισκεφθεί με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ. Ο

Ακούνια όπως συνηθίζει χωνόταν σαν μαμούνι στην αντίπαλη άμυνα και δημιουργούσε θέματα στους Πειραιώτες, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε πολύ καλή φάση για τους «βυσσινί» στο 18’, με τον Κολομπίνο να αστοχεί από καλή θέση, παίρνοντας το… ριμπάουντ από κακό διώξιμο της άμυνας του Ολυμπιακού. Στη δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ, η ομάδα του Μαρτίνς κατάφερε τα ανοίξει το σκορ. Ο Χασάν κέρδισε πέναλτι από τράβηγμα του Χουσίνο και το αξιοποίησε αναλαμβάνοντας την εκτέλεσή του. Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ντουρμισάι έπιασε σουτ με τη μια στο 42’ φεύγοντας κάθετα και ο Σα μπλόκαρε, ενώ ο Μουκάντζο αστόχησε στο φινάλε.

Σχεδόν σβηστά έφτασε και στο δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» «κλείδωσαν» τη νίκη, με τον Φορτούνη να βγάζει τον Μασούρα φάτσα, τον Νάγκι να αποκρούει προτού ο… Ανδρούτσος πλασάρει εύστοχα από το ύψος του πέναλτι. Πλέον, οι φιλοξενούμενοι είχαν απλή αποστολή. Να κάνουν μια καλή διαχείριση για να φτάσουν. Την καλύτερή της στιγμή, εξαιρώντας το γκολ, την είχε η ΑΕΛ στο 60’ με την άστοχη προβολή του Ντουρμισάι με το μυτάκι έπειτα από γέμισμα του Ακούνια.

Ο Μασούρας δεν βρήκε ούτε στο 74’ δίχτυα, κάνοντας κεφαλιά, αλλά στο 80’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Ελ Αραμπί μετά από γύρισμα του Χολέμπας και ο Μαροκινός δεν γινόταν να αστοχήσει. Λίγο πριν τις καθυστερήσεις, ο Νούνιτς βρήκε δίχτυα με κεφαλιά σε στημένο του εξαιρετικού σε αυτό το είδος Γιακιμόφσκι.

Ο διαιτητής Γεώργιος Τζοβάρας λειτούργησε με τη συνδρομή του VAR σε αρκετές φάσεις, όπως το πέναλτι που δόθηκε ορθώς στον Ολυμπιακό, όπως και το γκολ της ΑΕΛ προς το τέλος που σωστά μέτρησε.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (22′ λ.τρ. Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (82′ Χαλάτσης), Στίφλερ, Ακούνια (83′ Γλυνός), Πινακάς, Μουκαντζό (72′ λ.τρ. Νούνιτς) και Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82′ Βαλμπουενά), Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (63′ Μπρούμα), Φορτούνης (62′ Σουρλής), Χασάν (37′ λ.τρ. Μασούρας) και Κάιπερς (62′ Ελ Αραμπί).

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα