Συγχωνεύονται Super League2 και Football League σε δυο ομίλους, αλλά που θα βρουν 350.000 ευρώ για ΜΚ και εγγυητική;

Προς συγχώνευση βαδίζουν η Super League2 με την Football League. Αυτό προέκυψε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και όλες τις ομάδες της Super League 2 και της Football League, μαζί με τις διοικήσεις των διοργανωτριών αρχών.

Θα δημιουργηθεί ενιαία κατηγορία με δυο ομίλους, στους οποίους θα ενταχθούν και οι ομάδες Β του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Πρόβλημα, ωστόσο, θα υπάρχει με το Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ομάδας στη νέα κατηγορία. Θα είναι περίπου 250.000 ευρώ, ενώ η εγγυητική 100.000 ευρώ. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τους 20 της Football League πως σύντομα θα μοιραστούν 1.550.000 ευρώ (από 77.500 κάθε ομάδα) από το στοίχημα.

Η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται να συμφωνεί στη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας, που θα αριθμεί πιθανόν 36 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το πόσοι θα ανεβαίνουν στην Super League 1. Θεωρείται απίθανο να δεχτεί η νέα κατηγορία να ανεβαίνει μόνο ένας και άλλος ένας να δίνει μπαράζ, όταν η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από έναν τόσο μεγάλο αριθμό ομάδων (36).

Πάντως, το όλο θέμα μπήκε σε καλό δρόμο και πιθανότατα θα υλοποιηθεί.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα