Η Αγγλία, πιο αργή κι απ’ το ριπλέι, θα βαρεθεί να μετράει γκολ από Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία

Η εθνική Αγγλίας μπορεί να νίκησε 1-0 την Τσεχία και να τερμάτισε 1η στον όμιλο με την Κροατία, την Τσεχία και την Σκωτία, αλλά είναι τόσο κακή ομάδα, που με όποια να πέσει στην φάση των ‘16», δηλαδή, την εθνική Πορτογαλίας, την εθνική Γαλλίας ή την εθνική Γερμανίας, δεν θα προλαβαίνει να μαζεύει την μπάλα από τα δίκτυα.

Απελπιστικά αργή είναι η Αγγλία, πιθανόν να έκανε και οικονομία δυνάμεων, καθότι ειδικά οι παίκτες της προέρχονται από εξαντλητική σεζόν, έχουν παίξει τα περισσότερα ματς από κάθε άλλον. Όμως, αυτό που παρουσιάζει, είναι για κλάματα. Για χαβαλέ.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Αγγλία έδειξε τις προθέσεις της, μπαίνοντας πολύ δυνατά και πιέζοντας ασφυκτικά. Μάλιστα, μόλις στο 2′ βρέθηκε μια… ανάσα από το προβάδισμα, όταν ο Κέιν μια φοβερή μπαλιά βρήκε τον Στέρλινγκ και εκείνος με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ κατάφερε να αξιοποιήσει αυτό το καλό ξεκίνημα και 10 λεπτά μετά, ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι που σημάδεψε το δοκάρι βρήκε δίχτυα. Ο Γκρίλις μετά από μια ωραία ενέργεια βρήκε τον Στέρλινγκ με μια γλυκιά σέντρα και εκείνος έκανε το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Οι Άγγλοι βρέθηκαν πολύ κοντά και σε δεύτερο τέρμα στο 25′, με τον Τόμας Βάτσλικ να λέει «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο σε ένα σουτ του Χάρι Κέιν λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ενώ και η Τσεχία από την πλευρά της «άγγιξε» την ισφοάριση, με ένα σουτ του Σούτσεκ να περνάει… σύριζα από το δεξί δοκάρι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το τέρμα του Ραχίμ να τις χωρίζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο του ο ρυθμός έπεσε πολύ, με τα «τρία λιοντάρια» να διατηρούν με σχετική άνεση το προβάδισμα τους, καθώς οι Τσέχοι δυσκολευόντουσαν πολύ να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ.

Η Αγγλία στο 87′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Χέντερσον, όμως το τέρμα του μέσου της Λίβερπουλ ακυρώθηκε άμεσα ως οφσάιντ και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τις δύο ομάδες να φεύγουν από το γήπεδο έχοντας πάρει την πρόκριση.

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Κούφαλ, Τσέλουτσκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (84′ Βίντρα), Σούτσεκ, Νταρίντα (64′ Κραλ), Μάσοπουστ (64′ Χλόζεκ), Γιάνκτο (46′ Σέφτσικ), Σικ (76′ Πέκχαρντ).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79′ Μινγκς), Μαγκουάιρ, Γουόκερ, Φίλιπς, Ράις (46′ Χέντερσον), Γκρίλις (68′ Μπέλινχαμ), Στέρλινγκ (68′ Ράσφορντ), Σακά (84′ Σάντσο), Κέιν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα