9χρονη λιποθύμησε από την πείνα σε φούρνο

Η πείνα φαίνεται να είναι η αιτία που ένα κοριτσάκι εννέα ετών λιποθύμησε σε φούρνο στη Ρόδο, όσο περίμενε να αγοράσει ψωμί.

Το απόγευμα της Δευτέρας, γράφει η dimokratiki.gr, η μητέρα με την κόρη της, μπήκαν μέσα στο φούρνο για να αγοράσει με τα ελάχιστα χρήματα που είχε πάνω της, ένα σκέτο ψωμάκι για να φάει η μικρή και να ξεγελάσει την πείνα της. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο και έτσι αποκαλύφθηκε το δράμα που η αξιοπρεπής μητέρα, προσπαθεί να αντιμετωπίσει μόνη της.

Δυστυχώς, αυτή η ιστορία, είναι μια από τις πολλές που εκτυλίσσονται πίσω από τις κλειστές πόρτες ανθρώπων που παραμένουν χωρίς εργασία, σε μια Ρόδο άδεια από τουρίστες, με τις περισσότερες εποχιακές επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές και με το μέλλον να προδιαγράφεται μαύρο κι άραχνο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Θανάσης Σταμούλης, η μητέρα του παιδιού είναι άνεργη καθώς εργάζεται στον τουρισμό και κανένα εποχικό ξενοδοχείο δεν έχει ανοίξει φέτος στη Ρόδο.

O κ. Σταμούλης επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπε ότι συνέβη όσο το παιδί περίμενε στην ουρά με τη μητέρα του.

«Η Ρόδος είναι νεκρή, δεν κινείται τίποτα, ειδικά το βράδυ» είπε ο κ. Σταμούλης και μίλησε για κατοχικές περιόδους» όσον αφορά στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Εκτίμησε δε ότι μόλις το 10-15 των ξενοδοχείων του νησιού θα ανοίξει, ενώ έκανε έκκληση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να δώσει τα 534 ευρώ στους άνεργουςξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Η Ρόδος πεινά» είπε ο κ. Σταμούλης.

Διαβάστε επίσης