9χρονος με κορωνοϊό ήρθε σε επαφή με 172 άτομα και δεν κόλλησε κανένας

Ένας 9χρονος με κορωνοϊό στην ανατολική Γαλλία, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει μεταδώσει τον ιό σε κανέναν από τους περισσότερους από τους 170 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

Η περίπτωση αυτή κάνει τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι ίσως τα παιδιά να μην είναι τόσο μεγάλοι μεταδότες του κοροναϊού όσο αρχικά πιστευόταν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το παιδί ανήκε σε ομάδα κρουσμάτων που όλα συνδέονταν με τον Στιβ Γουόλς, τον βρετανό επιχειρηματία που πρώτος διαγνώστηκε θετικός στον ιό μετά την επιστροφή από ένα συνέδριο στη Σιγκαπούρη τον Ιανουάριο.

Ο Στιβ Γουόλς εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό όταν ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Γαλλία στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο Κονταμίν-Μοντζουά. Εκεί ήρθε σε επαφή με δέκα ενήλικες και μια πενταμελή οικογένεια.

Στη συνέχεια, οι περισσότεροι επισκέπτες του σαλέ παρουσίασαν συμπτώματα οι περισσότεροι επισκέπτες του σαλέ. Ωστόσο, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας διαπίστωσε ότι το 9χρονο συμπτωματικό αγόρι δεν μετέδωσε τον ιό ούτε στα αδέλφια ούτε σε κάποιο άλλο από τα 172 άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή.

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ο 9χρονος παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19. Μάλιστα, τα επίπεδα του ιού στον οργανισμό του ήταν σχεδόν μη ανιχνεύσιμα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν μετέδωσε τον ιό.

«Τελικά τα παιδιά ενδέχεται να μην είναι τόσο σημαντικοί φορείς μετάδοσης του νέου ιού» αναφέρεται σε έκθεση επιδημιολόγων που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Clinical Infectious Diseases.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα