Aποκάλυψη-βόμβα του γιατρού του Μάικλ Τζάκσον: Τι τον οδήγησε στον θάνατο

Αναπάντητα είχαν μείνει μέχρι τώρα τα ερωτήματα, για τα αίτια θανάτου του βασιλιά της ποπ. Αναλυτικές απαντήσεις δίνει μέσα από το βιβλίο του, ο προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, Κόναρντ Μούρεϊ, που ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι του τραγουδιστή όταν ο βοηθός του, του τηλεφώνησε έντρομος. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου του, ο γιατρός περιγράφει λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες δραματικές ώρες του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο Μάικλ Τζάκσον, 3 μέρες πριν τον θάνατό του είχε σταματήσει την χρήση του profol, που όπως διευκρινίζει δεν είναι εθιστική ουσία. Ο τραγουδιστής ήταν εθισμένος στο οπιούχο Demerol, και για αυτόν τον λόγο προσπαθούσε να τον πείσει να γραφτεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης ναρκωτικών. Ένα βράδυ πριν το μοιραίο, όταν τον κάλεσε στο σπίτι του, δηλώνοντάς του ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί, του έδωσε ένα χάπι Valium για να ηρεμήσει.
«Κάτι ήταν διαφορετικό και δεν ήξερα τι. Ήμουν μπερδεμένος με τη συμπεριφορά του. Το Valium φάνηκε να μην είχε καμία επίδραση οπότε του έδωσα Ativan ενδοφλεβίως. Μετά από μια ώρα δεν είχε υπάρξει αξιόλογη μεταβολή. Παρέμενε ξύπνιος και γύριζε μέσα στο σπίτι, μιλώντας και μουρμουρίζοντας στον εαυτό του.Ήταν μια νύχτα κόλαση. Μια νύχτα θρίλερ. Όταν ο Michael επέστρεψε στο δωμάτιό του φάνηκε πανέτοιμος. Κατάφερα να τον πείσω να ξαπλώσει. Του έδωσα 2 μιλιγκράμ «Versed IV» και περίμενα να δω τα αποτελέσματα, αλλά μετά από 20 λεπτά σηκώθηκε πάλι απογοητευμένος. Απλά δεν μπορούσε παραμείνει ήρεμος, δεν μορούσε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Ήταν σαν ένα χάμστερ που τρέχει σε τροχό. Ήταν σε διαρκή κίνηση. Ο Michael ήταν κυριολεκτικά σαν ζόμπι.» αποκαλύπτει στις σελίδες του βιβλίου και συνεχίζει: «Μετά από 4 με 5 ώρες, η επιθυμία του Michael για ύπνο είχε ενταθεί. Ήταν όλο και πιο ανήσυχος και ταραγμένος. Δεν μπόρεσε να κοιμηθεί παρά μόνο για 10 λεπτά. Αλλά και πάλι ήταν σε εγρήγορση. Του έδωσα άλλα 2 μιλιγκράμ «Ativan» και 2 μιλιγκράμ «Versed» αλλά δεν είχαν καμία επίδραση. Με ικέτευε και με παρακαλούσε να του δώσω “γάλα”. Έτσι έλεγε το «propofol».”Conrad αν δεν κοιμηθώ, δεν θα μπορέσω να κάνω πρόβες για το σόου. Δεν θα μπορώ να πάω στην Αγγλία και να δώσω συναυλία. Θα χαθούν όσα έχω κάνει. Όταν δεν πηγαίνω για πρόβες με χρεώνουν. Βοήθησέ με Conrad, σε παρακαλώ βοήθησέ με! Απλά δώσε μου λίγο “γάλα” για να μπορέσω να κοιμηθώ. Μόνο μετά από λίγες ώρες ύπνου θα μπορώ να λειτουργήσω”. Είχε πλέον ξημερώσει. Βλέποντας ότι δεν μπορούσε με τίποτα να κοιμηθεί, συμφώνησα να του δώσω μια πολύ μικρή ποσότητα «propofol». Ήταν μια αθώα δόση, ένα είδος «placebo». Έμεινα έκπληκτος όταν αποκοιμήθηκε και χάρηκα που τα κατάφερε. Τα τηλεφωνικά αρχεία έδειξαν ότι από τις 10.34 μέχρι τις 11.23 δεν είχα χρησιμοποιήσει το κινητό μου. Ο Michael ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε από εμένα και τίποτα που του έδωσα δεν θα τον σκότωνε ή θα του προκαλούσε κακό».

Μετά από 35 λεπτά παρακολούθησης έφυγε από το δωμάτιο χωρίς να εγκαταλείψει το σπίτι και επιστρέφοντας το μεσημέρι για να του αφαιρέσει τον ορό από το πόδι και να τον ενθαρρύνει να πάει στις πρόβες έγινε το απροσδόκητο.

«Όταν μπήκα στο δωμάτιο, τον είδα σε διαφορετική θέση από ό,τι τον είχα αφήσει. Το κεφάλι του δεν βρισκόταν στο μαξιλάρι, το σώμα του είχε μετατοπιστεί προς τα κάτω. “Michael, Michael! Είσαι καλά;”. Δεν έβγαζε κανέναν ήχο, δεν ανέπνεε, δεν είχε παλμό. Ήταν άψυχος» λέει στο βιβλίο και καταλήγει: «Άρχισα να σκέφτομαι τι έκανε όσο έλειπα. Άρχισα να του κάνω CPR. Έπρεπε να τον σώσω. Έπρεπε να σώσω τον Michael. Όπως προσπαθούσα να τον σώσω, έβαλα τον εαυτό μου σε κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Ενώ ούρλιαζα για βοήθεια, κανείς δεν με άκουγε. Ενώ προσπαθούσα να τον σώσω, είχα πόνους στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή μου. Θυμάμαι ότι κόντευα να πεθάνω και εγώ. Όταν έφτασε η ασφάλεια, ακολούθησαν η Paris και ο Prince. “Μπαμπά, μπαμπά” φώναζε η Paris με τον Prince να φαίνεται σε κατάσταση σοκ. Είχε δάκρυα στα μάτια. Καλέσαμε τις αρχές. Οι διασώστες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Κηρύχτηκε νεκρός».

φφφφφς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα