Aποκλειστικό: «Πόλεμος» για 398.000 ευρώ για να προβληθεί η Σύρος στο «Ε» και στο «Bravo Ρούλα»

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου Ζαράγκα

 

Μεγάλη αναταραχή φέρεται να έχει προκαλέσει στη Σύρο, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει σε συμφωνία με το κανάλι Epsilon για την διαφημιστική προβολή του νησιού τους, έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι τοπικοί παράγοντες του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, δέχτηκαν τα πυρά πολλών που έκριναν πολλά τα 398.000 ευρώ που πρέπει να δοθούν στο κανάλι για να προβληθούν οι εκπομπές «Αποκαλυπτικά» και «Μπράβο Ρούλα» απευθείας από το νησί και όχι μόνο, ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν τα νούμερα τηλεθέασης των εκπομπών, ως πολύ χαμηλά για να αξίζουν τόσα χρήματα.

Η Ρούλα Κορομηλά και η Σύρος έχουν μία ιδιαίτερη σχέση, αφού στο παρελθόν είχε στηρίξει το νησί και το είχε διαφημίσει στο έπακρον, αφού πολλά της σόου -υπερπαραγωγή είχαν προβληθεί απευθείας από εκεί, δίνοντάς τους πολλούς πόντους. Το ότι κάποιοι  θέλουν να επιστρέψει η “βασίλισσα” στον τόπο της,  πληρώνοντας όμως χρυσά για αυτό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ξεσπάσματα. Για αυτό και ο δήμος Σύρου προέβη στην εξής ανακοίνωση για να κλείσει τα στόματα πολλών.

Με επιστολή-δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Σύρου, και δημοσιεύει το Cyclades24.gr, δίνουν στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα ενώ αναφέρουν:

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας την οποία προτίθεται να συνάψει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης με τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV, με στόχο αφενός την τουριστική προώθηση και προβολή της Σύρου και αφετέρου τη φιλοξενία δύο πολύ δημοφιλών εκπομπών (Αποκαλυπτικά και Μπράβο Ρούλα) στο νησί μας, δημοσιοποιούμε επιστολές που αφορούν στο συνολικό κόστος των παροχών (398.100€), τις οποίες θα απολαύσει το νησί μας, καθώς και επίσημα στοιχεία τηλεθέασης για τις αναφερόμενες εκπομπές.

Η παραπάνω πληροφόρηση προς κάθε ενδιαφερόμενο κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα προφανή οφέλη τα οποία, τόσο σε όρους προβολής όσο και σε οικονομικούς όρους, είναι υπερπολλαπλάσια του ποσού των 20.000€, το οποίο προτίθεται να δαπανήσει ο Δήμος μας στο πλαίσιο της προαναφερόμενης επικείμενης συνεργασίας.

Οι όποιες αναφορές εκ μέρους ορισμένων δημοτικών συμβούλων καθώς και τοπικών ΜΜΕ σχετικά με τα προφανή και μεγάλα οφέλη για το νησί μας, όπως επίσης για την ποιότητα των προαναφερόμενων εκπομπών, είναι κατά την άποψη μας, αναιτιολόγητα και έχουν στόχο να πλήξουν αφενός το κύρος των επιλογών του Δήμου μας και αφετέρου την αξιοπιστία του τηλεοπτικού καναλιού Epsilon TV.», τονίζουν χαρακτηριστικά, προσκομίζοντας τα ποσά αλλά και τα έγγραφα που του έστειλε η Nielsen.

Το κανάλι με τη σειρά του δεν φέρει καμία ευθύνη για όλο αυτό που έχει ξεσπάσει στο νησί,  αφού προχώρησε σε ένα διαφημιστικό deal που σύμφωνα με τα οικονομικά στατιστικά του και την άνοδο που έχει στα νούμερα τηλεθέασης, το κόστος της προβολής του εκάστοτε διαφημιζόμενου είναι τόσο.  Από και και πέρα όποιος επιθυμεί διαφημίζεται και σίγουρα το να βγουν στη δημοσιότητα από τον Δήμο τέτοιου είδους προσωπικά έγγραφα είναι κάτι που δεν θα αρέσει στους ιθύνοντες του καναλιού.

Αναμένουμε τις εξελίξεις!

 

11111111111111111

222222222222

4444444444444

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα