Α. Σκορδάς: «Δε θα συμφωνήσουμε απελευθέρωση των πλειστηριασμών»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς υπογράμμισε πως: «Πέρα από το όριο της φτώχειας, υπάρχει και η λογική της αδυναμίας. Υπάρχουν, δηλαδή, άνθρωποι που με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν θα χαρακτηρίζονταν φτωχοί. Όμως, είτε γιατί έχουν μείνει άνεργοι, είτε γιατί έχουν πλακώσει όλοι οι φόροι μαζί αυτό το διάστημα, έχουν μία αντικειμενική δυσκολία να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους».

«Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη και τα συζητάμε. Tο πλαίσιο το έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τη δήλωσή του για προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων, από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι όλοι θέλουμε να βρούμε μία λύση και μία διέξοδο», πρόσθεσε ο κ. Σκορδάς μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 984»

Στην παρατήρηση ότι δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει με προτάσεις της τρόικας για πλήρη εφαρμογή του μέτρου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως «αυτό είναι ξεκάθαρο και κατηγορηματικό κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο».

Διαβάστε επίσης