Αθωώθηκε η εταιρία συναυλιών του Μάικλ Τζάκσον

Καμία υπαιτιότητα ή ευθύνη για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον δεν έχει η διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών AEG Live, παρότι είχε προσλάβει το γιατρό Κόνραντ Μάρεϊ που κρίθηκε ένοχος για το χαμό του σταρ από υπερβολική δόση φαρμάκων. Αυτή είναι η τελική απόφαση των ενόρκων του δικαστηρίου του Λος Αντζελες.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος με την ετυμηγορία των ενόρκων. Έχουν απόλυτο δίκιο», δήλωσε ο συνήγορος της AEG Μάρβιν Πάτμαν.

Η οικογένεια του Τζάκσον κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας το 2010, διεκδικώντας αποζημίωση με τον ισχυρισμό ότι ευθύνεται για το χαμό του βασιλιά της ποπ τον Ιούνιο του 2009, την παραμονή της συναυλίας του για την οποία είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Η οικογένεια υποστήριζε ότι η AEG προσέλαβε το γιατρό του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ και τον πίεσε να παραβιάσει όλους τους ιατρικούς κανόνες για να διασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες του.

Ωστόσο, μετά τη δίκη, το Σώμα των ενόρκων–έξι άνδρες και έξι γυναίκες–αποφάνθηκε ότι η διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών δεν ευθύνεται για αμέλεια παρότι είχε προσλάβει το Μάρεϊ, ο οποίος ήταν ήδη γιατρός του Τζάκσον και των παιδιών του.

Μάλιστα, οι ένορκοι έκριναν πως ο Δρ. δεν ήταν ακατάλληλος για τη δουλεία, απλά αργότερα έπεσε σε λάθος πρακτικές.

Η AEG Live, από την πλευρά της, όλο αυτό το διάστημα, αρνούταν τις όποιες ευθύνες υποστηρίζοντας ότι ο Μάικλ ήταν υπεύθυνος για τις ιατρικές επιλογές του.

Αν η εταιρεία κρινόταν υπεύθυνη, θα υποχρεωνόταν να αποζημιώσει με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια την οικογένεια του Τζάκσον για διαφυγόντα κέρδη. Συγκεκριμένα, 290 εκατομμύρια δολάρια για ψυχική οδύνη και ένα επιπλέον, αδιευκρίνιστο, ποσό, για οικονομική ζημία.

Στη δίκη, που διήρκεσε πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες, κατέθεσαν περισσότεροι από 50 μάρτυρες, μεταξύ αυτών η μητέρα του δημοφιλούς τραγουδιστή, Κάθριν, και ο μεγαλύτερος γιος του, Πρινς.

Το 2011, ο Μάρεϊ καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία από αμέλεια επειδή χορήγησε στον τραγουδιστή ως υπνωτικό ισχυρή δόση αναισθητικού που χρησιμοποιείται στις χειρουργικές επεμβάσεις. Μέσα στο μήνα αναμένεται να αποφυλακιστεί, καθώς έχει ήδη εκτίσει διετή ποινή.

Διαβάστε επίσης