Αβραμόπουλος: «Συνεργασία Ελλάδας- Γεωργίας στον αμυντικό τομέα»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ η διήμερη επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου  σε Γεωργία και Αρμενία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε την Δευτέρα συνάντηση με τον Γεωργιανό ομολόγό του, Ιράκλι Αλασάνια ενώ σήμερα θα συνομιλήσει  με τον Αρμένιο υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σεϊράν Οχανιάν και τον Αρμένιο Υπουργό Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ενώ  θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Αρμενίας,  Σερτζ Σαργκσιάν.  

Κατά την συνάντηση του Έλληνα υπουργού  με τον Ιράκλι Αλασάνια στη Τιφλίδα εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς ενώ ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας για ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μετά από τη συνάντηση υπήρξαν κοινές δηλώσεις. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητά μας να αναβαθμίσουμε, να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Η Γεωργία και η Ελλάδα γνωρίζονται τα τελευταία τρεις χιλιάδες χρόνια. Και μοιραζόμαστε κοινές αξίες, κοινές παραδόσεις. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που θα μας φέρει μαζί μία μέρα στην Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρώπη. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Γεωργία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχει αυτό το στόχο. Σήμερα αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε και τις σχέσεις μας στον τομέα της άμυνας. Απηύθυνα πρόσκληση στον κ. Υπουργό, αλλά και τον κ. Αρχηγό του Επιτελείου να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατό την Ελλάδα, για να θέσουμε το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Γεωργίας,  δήλωσε: «Έχουμε την καλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της άμυνας για πολλά χρόνια. Σήμερα συμφωνήσαμε να κινηθούμε σε ένα νέο στάδιο συνεργασίας. H ελληνική Κυβέρνηση είναι ισχυρός υποστηρικτής της Γεωργίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και υποστηρίζει την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια”.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης