Αχτσιόγλου: Καμία δέσμευση από ΝΔ για την προστασία των τριετιών και την αύξηση κατώτατου μισθού

Η ΝΔ δεν δεσμεύεται ούτε για τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων για να μην χαλάσει τη σχέση της με το ΣΕΒ είπε η κα.Αχτσιόγλου

Την θέση ότι καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση για την προστασία των τριετιών και για την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 δεν ανέλαβε ο κ. Μηταράκης διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην απάντηση του κ.Μηταράκη σε επίκαιρη ερώτηση της.

«Αντιθέτως ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΔ επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με ανυπόστατους ισχυρισμούς και υιοθετώντας επιχειρήματα του ΣΕΒ, ο οποίος έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό.

Τη στιγμή που έχει ήδη καταργήσει το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργολαβικών εργαζομένων, τη στιγμή που καταθέτει νομοσχέδιο διάλυσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δεσμεύεται ούτε για τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, προφανώς για να μη χαλάσει τη σχέση της με τον ΣΕΒ» τόνισε η κα.Αχτσιόγλου.

Διαβάστε επίσης