Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανακάλυψε χτες τον κ. Μπογδάνο

Επίθεση από την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στον πρωθυπουργό σχετικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον ρ/σ “Κανάλι 1” του Πειραιά επέρριψε την πολιτική ευθύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την ανοχή προσώπων που εκφράζουν ότι πιο ρατσιστικό και ακροδεξιό υπάρχει στη χώρα».

Η κ.Αχτσιόγλου ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έπεσε από τα σύννεφα, ούτε ανακάλυψε χτες τον κ. Μπογδάνο. Τους Μπογδάνους τους έχει στην παράταξή του. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι τους έχει τοποθετήσει και στην κυβέρνηση. Ο κ. Πλεύρης δεν είναι λιγότερο ακροδεξιός από τον κ. Μπογδάνο, στην ίδια “παρέα” συγκαταλέγεται και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο από την Κ.Ο. της ΝΔ γιατί υπήρξε η αντίδραση του κ. Δένδια», και πρόσθεσε ότι «στην ουσία σήμερα ο κ. Γεωργιάδης και κυρίως ο κ. Γεραπετρίτης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανένταξής του, για να μην χαθεί το ακροδεξιό ακροατήριο που έχει εγκολπώσει η ΝΔ».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι «όταν κάποιος πατά σε δύο βάρκες κάποια στιγμή θα πέσει στο νερό. Δεν μπορεί να έχεις μέσα στην ίδια παράταξη τη φιλελεύθερη δεξιά και τον ρατσιστικό, ακροδεξιό, φασιστικό εσμό».

Αναφερόμενη στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2022 επισήμανε ότι «αφαιρούνται 12,5 δισ. από την πραγματική οικονομία και κόβεται ειδικά από τις δαπάνες για την καταπολέμηση της πανδημίας περίπου 1 δισ., ενώ προβλέπεται αύξηση εσόδων από φόρους κατά 4 δισ.». Ταυτόχρονα, «ο κατώτατος μισθός μένει καθηλωμένος με απόφαση της κυβέρνησης και η πενιχρή αύξηση κατά 1% που εκτιμάται για τον μέσο μισθό σαρώνεται από το κύμα της ακρίβειας, για το οποίο δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα να ροκανίζεται το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα