«Άδειασε» Κάκο και Βαρούχα μαζί ο Κλάτενμπεργκ

Κάθε Κυριακή βράδυ αρκετός κόσμος κάθετα μπροστά στην τηλεόραση για να δει τις επίμαχες φάσεις και να ακούσει την ανάλυση των επίμαχων φάσεων που αφορούν την διαιτησία.

Τον Κάκο δηλαδή στο Open και τον Βαρούχα στην ΕΡΤ.

Παλιά (πριν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη στις αθλητικ΄ές εκπομπές και παρακολουθεί τα κυριακάτικα σόου στην τηλεόραση) αυτό το κομμάτι είχε μεγάλη τηλεθέαση.

Τώρα, είναι ζήτημα αν τους βλέπουν και μέσ το στούντιο, αλλά πάμε παρακάτω…

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξεκαθάρισε στην εβδομαδιαία κριτική των φάσεων που κάνει (και δημοσιεύει με σχετικό βίντεο για λόγους διαφάνειας) ότι υπάρχει επιθετικό φάουλ στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα και άρα δεν έπρεπε να μετρούσε το γκολ κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχαν υποστηρίξει τόσο ο Τάσος Κάκος, όσο και ο Παναγιώτης Βαρούχας την Κυριακή το βράδυ λέγοντας πως δεν …υπάρχει καμία παράβαση.

 

 

Τι είπε ο Κλάτενμπεργκ δηλαδή για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με τα Γιάννινα….

«Η ΚΕΔ δεν δέχεται την απόφαση του VAR ότι δεν υπάρχει φάουλ, καθώς ξεκάθαρα βλέπει ότι η μπάλα ήταν εντός παιχνιδιού όταν ο επιτιθέμενος τράβηξε από το χέρι τον αμυνόμενο, για να κερδίσει έδαφος ώστε να μπορέσει να εκδηλώσει την επιθετική του κίνηση και η ομάδα του να σημειώσει γκολ. Η παράβαση θα έπρεπε να τιμωρηθεί με φάουλ υπέρ του αμυνόμενου»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας είχε πει για το γκολ του ΠΑΟΚ στην ΕΡΤ τα εξής:

«Στο ξεκίνημα της φάσης ένα παίκτης των Ιωαννίνων βρίσκεται στο έδαφος, ναι μεν υπάρχει επαφή στο χέρι από τον Τσόλακ, αλλά δεν υπάρχει ούτε τράβηγμα ούτε σπρώξιμο. Παράβαση δεν υπάρχει, σωστά μέτρησε το γκολ. Με τη γραμμή του οφσάιντ βλέπουμε ότι ο Τσόλακ είναι σε κανονική θέση και σωστά μέτρησε το γκολ»

Ανάλογη ήταν και η θέση του Τ΄άσου Κάκου στο Οpen TV.

«Έχει ελεγχθεί αν υπάρχει επιθετικό φάουλ που δεν υπάρχει. Το γκολ είναι κανονικό. Ο διαιτητής και ο VAR που έκαναν τον έλεγχο, αποφάσισαν σωστά. Φαίνεται και με τις γραμμές ότι ξεκινάει από κανονική θέση.

Δεν υπάρχει καμία παράβαση, είναι ένα άγγιγμα του επιθετικού με τον αμυντικό, είναι κανονική η συμπεριφορά του.

Σωστά άφησε ο διαιτητής τη φάση να εξελιχθεί. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης η φάση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ «αδειάζει» τα όσα λένε οι δύο τηλεκριτικοί διαιτησίας (οι οποίοι λογικό είναι να αντιδρούν γιατί τους αμφισβητεί ο Άγγλος αρχιδιαιτητής) , όμως σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία…

Το πρόβλημα δεν είναι ότι θα χάσουν τα …μεροκάματα. Άλλωστε, ο Κάκος έχει δηλώσει ότι είναι αμισθ΄ί στο Open, ενώ και ο Βαρούχας είναι αμφίβολο αν αμείβεται στο κρατικό κανάλι ή αν το κάνει από μεράκι για την διαιτησία.

Το σίγουρο είναι ότι με τις θέσεις του ο Κλάτενμπεργκ εκτός από τους διαιτητές κρίνει και την …αξιοπιστία των τηλεκριτικών που βγαίνουν στην τηλεόραση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα